Saturday, August 29, 2009

Am I stupid or what?


Fotografie z golfoveho nedelnajsieho vecera som umiestnil na blog o jeden den predtym, aby som vybabral s Blogom, co mi nedovoli viac posuvat fotky medzi text.


Ottawa 08 28 09 – piatok
“Am I stupid or what????” Som hlupy alebo co? To som si opakoval, ked som sa pred dvoma dnami vracal z nemocnice domov. Urcite som v mojom prispevku na Blog z pred nejakych styroch tyzdov a mozno viac spomenul, ze som mal appointment u urologa, ktory mi strcil prst, kde by som asi niekoho zabil, ked by to bolo nieco ineho a za inym ucelom. Samozrejme, umysel bol lekarsky a urologovi to pomohlo identifikovat, ze mam trochu viac zvacsenu prostatatu, ako by sa patrilo. Inac vraj nic nenaznacuje na vaznejsi problem, lebo moje PSI je absolutne v norme. Asi aby ma uspokojil, ze moja navsteva u neho nebola zbytocna, objednal ma na “ultrazvuk” na 26-teho. Ani ma len nenapadlo, ze by to mohlo byt nie 26-teho augusta, ale o niekolko mesiacov neskorsie. Vobec som nevenoval pozornost, co bolo napisane na menovke. Ja som si do mojho vysiaceho kalendara napisal navstevu nemocnice na 26-teho augusta. “Sure”, ked predvcerom prisiel cas ist do nemocnice, vybral som sa vcas aby som nahodou nezmeskal appointment. Po kratkom bludeni v koridoroch nemocnice som nasiel miesto, kde teda ma cakal ultra zvuk. V recepcii oddelenia som ukazal karticku a recepcna sestricka na to chvilu cumela a potom prstom ukazal na datum appointmentu. Ten bol “Oct. 26 09”!!! O cele dva mesiace neskorsie! Bol to zahanbujuci okamzik, pripadal som sa ako idiot, co nevie citat. Samozrejme som sa ospravedlnil, zadakoval za upozornenie a s hanbou som odisiel. Na stastie moj parkovaci tiket ma nestal viac ako dva dollare. Aspon na parkovani som usetril, ale nie na benzine, aby som sa dostal do nemocnice a nazad domov pre nic. Cakat tri mesiace na ultrazvuk, trochu privela aj na socialisticku Canadsku medicinu. Mohol ma poslat do privatnej kliniky a za bezny poplatok ($30.00) by to bolo urobene okamzite.

Pred mesiacom alebo dvoma, ked Pierretta bola na dovolenke pri Marianke bola niekolko krat jedna pani, ktora bola OK, velmi aktivna. Celkom by som pristal, aby ju umiestnili ako stalu opateru Marianky na tie dva dni v tyzdni po 7 hodin. Neviem, ci sa tak stane, lebo v poslednom case posielaju ako dohlad nejaku pani povodom zo Somalska. Nebol by som najstastnejsi s touto volbou, nie pre jej nabozenstvo ale sa mi zda malo aktivna, lahostajna bez iniciativy vo vztahu k Marianke. Uvidim, ako sa to vyriesi v kratkej buducnosti. Preco som spomenul na zaciatku tu inu pani, ze bola velmi aktivna a ked videla, ze mam v nadobe niekolko kusov avokada, vzala ich, vybrala z chladnicky uhorku, paradajky a za chvilu urobila “GUACAMOLE”. To je povestna pasta z Mexica. Posledne, ked som bol na nakupe, kupil som asi styri avokada a dnes ma udrelka muza a snazil som sa urobit ako to urobila ta pani. Niekde som chybil, asi som pouzil vela paradajok, ale moj pripravok bol trochu pririedky, ako som si to pamatal z jej produkcie. Bol som na internete a zistil som, ze mnoho receptov sa od seba nie velmi lisia a zalezi len na cloveku, co s cim co pomiesa. Ja som urobil vsetko, co tam malo byt, akurat som tam zabudol zamiesat cesnak. Chutilo aj bez toho.

Kedze sa zajtra robi radikalna zmena v nasej domacnosti, myslim mierova vymena dohladu k Marianke, vyrazil som este dnes na nakup, aby som nemal tazkosti v najblizsich dnoch. Target bola Lakotka, ukrajinska predajna specialit. Pokupil som rozne pochutiny, udene jazyky, cigansku slaninu, tlacenku, atd….To aby nic nechybalo v kuchyni ked pride Klara. Dokonca mal aj skvarky, co tu je velka zvlastnost dostat. Kupil som pol kila. Klara bude moct robit jej oblubene skvarkove pagace na co je ona specialistka. Zastavil som sa aj v alkoholickej predajni LCBO a dokupil som hlavne zakladne napoje ako Gin, Whisky, Vodka, Slivovica, aby nic nechybalo v mojom skromnom bare. V predajni Farm Boy som dokupil hromadu potravinovych clankov, aby sme nemuseli ist na nakup cely tyzden. Ked mi Eva poobede pripomenula, ze som slubil a nekupil “lobsters”, tak som skocil do Independent predajne a kupil som uz predvarene tri lobstre a zajtra na rozlucku budu na obed. Je to specialitka aj ked niet na tom vela co jest!

Musim sa priznat, ze som dnes vynechal trening!! Nebol som ja na vine, len ciastocne! Boli sme s Frantom dohovoreni, ze pojdeme trenovat. Rano, tesne pred odchodom do fitka mi zavolal, ze nebude moct prist, lebo musi babysittovat vnucata. Ako mi odlahlo, ze som to mohol zabalit, prezliect sa a ist nazad do postele citat. Som jednoducho lenivec! Preflakal som prilezitost dat trochu fyzicky zabrat mojmu starnucemu telu. Zajtra je sobota a mame dohovor s Frantom, ze si rano zavolame. To bude na dlho jeho posleny trening, lebo odchadza dole na juh na navstevu manzelkinej rodiny a vrati sa az o dva tyzdne. To znamena treningy bez partenra. Bude to vyzadovat extra usilie! Myslim, ze moje pisanie aj ked som daleko od konca druhej strany, dnes zabalim. Konzumujem uz druhu flasticku vina a aj ked som este daleko ju ukoncit, uz mi nesluzi objasnit moje myslienky, ba skor vytvara mozgove zatemnenie - hmlu. Nevadi, zajtra budem mat jasnu hlavu a prispevok mozem dostojne ukoncit.

08 29 09 – sobota
Ako predpovede pocasia slubovali, rano prisiel dazd a doteraz neprestal! Ked rano Franta zavolal ci ideme alebo nie trenovat, zvolil som nie! Vyhovorka zle, neprijemne a deprimujuce pocasie a naviac aj ked len nedavno koberce boli cistene, chystam sa este povysavat cely barak. Nie, ze by sa mi velmi chcelo. To dazdive, depresivne pocasie nijak nepomaha a nepovzbudzuje k tejto cinnosti.

Prehladal som cely barak aby som nasiel taku malu supravu na roztopenie masla so stojankom a plamienkom co udrzuje maslo roztopene. Potrebujem to k tym lobsterom aby sme si mohli maso namacat do masla. Ako ked by sa prepadlo a nikde som to nevedel najst, budem musiet improvizovat. Nemam ani ziadne zariadenie na rozbijanie skrupin rakov, to asi bude prva kupa co najblizsie urobim.

Pred par dnami, ked som sa rano prebudil mal som na nohach dole pod kolenom desiatky stipancov, kusnuti, pupencov, ktore velmi svrbeli. Ja tak spim, ze moje nohy musia “dychat”. Mam ich stale vystrcene von z pod deky. Zrejme nejaka potvora, komar alebo pavuk si zgustol na mojej krvi. Oboje nohy boli dopichane. Marianka ktora spi vedla mna, vzdy zabalena do pokryvok nemala ziadne kusnutia. V obchode som kupil specialne spreje a celu spalnu sme vysprejovali, zaruka, ze aspon dva tyzdne vsetok hmyz sa neukaze. Nie celkom pravda, lebo predvcerom, ked som konecne zhasol svetlo a chystal som sa spat naraz som pocul typicky zvuk, bzucanie lietajuceho komara. Asi to bol teda komar, ktory sa chodil napojit mojou krvou. Zasvietil som a vyskocil ale potvoru som nenasiel. Este raz som posprejoval kuty, zavesy, zaclony a siel som spat. Posledne dve noci ziadneho nocneho navstevnika som nemal. Bolestive pupence na nohach sa scvrkli a len naznacuju kde som bol pokusany. Good!

Milan