Thursday, July 06, 2006

Happy 139th Birthday Canada!

Nase priatelky kacicky na ranajsej prechadzke po golfovom ihristi.

Ottawa 07 05 06 – streda
Este pred vecerou som si rozlozil moj “laptop” v mojom studiu, aby som hned, len co nieco zjem sa pustil do “kompozicie” mojho listu, ktory mienim umiestnit na mojom blogu. Ked najdem chut a odvahu, obycajne, zacnem pisat ku konci tyzna, aby bol v pondelok na “webe”. Cim skor tym lepsie! O par dni si uz urcite nespomeniem ako nam ten tyzden ubehol a co bolo trochu zaujmave, aby to stalo sa o tom zmienit. Zaujmaveho a doleziteho v zivote Canady a USA urcite bolo dost. Doma sme oslavovali 139 narodeniny Canady a Americania ich najdolezitejsi sviatok “Independence Day”.


Oslava Canada Day sa konala vsade aj na Rideau Canali.
S pripravou dnesnej vecere sme sa s Marcelou podelili. Ja som vyrezal z polovicky morcacej hrudi kost a nakrajal som maso na platky. Marcela sa postarala o vyklepanie, korenenie, osolenie a narezanie hub. Podla overeneho chutneho receptu, nechal som ju pokracovat a pripravit maso v brusnicovej omacke. Ja som utekal nazad do spalne pred telku, dopozerat futbalove semifinale Francie s Portugalskom. Par dni predtym som vzhliadol cely zapas medzi Nemeckom a Talianskom. Vynikajuci pre talianov a zdrcujuci zaver stretnutia pre nemcov. Aky bude finalovy zapas v nedelu? Urcite budem pozerat!

Tesiaci sa Fabio Grosso z jeho prveho golu proti Nemecku.

Pre zmenu som dnes rano nesiel na tenisove kurty. Namieril som si to do fitka! Posledne som bol trenovat minuly tyzden v piatok, den pred najdolezitejsim sviatkom Canada Day! Dokonca s Petrom K. na jeho doporucenie. Pocasie bolo velmi nevyrovnane, premenlive. Kazdu chvilu sa strhla nejaka burka, blyskanie, silne dazde a len kde tu slnko. Mudrejsie bolo ist pod strechu! Pocasie nebolo dnesnym problemom! Vcera rano sme hrali viac ako hodinu a pol a bol som z toho trochu utrmacany. Ale ani to by mi nebolo zabranilo ist hrat! Skor skutocnost, ze som mal cez obed dohovorenu lekciu tenisu s Rudym S. Nechcel som prist ustvany. Radsej som teda rano zvolil lahky trening vo fitku.

Musim sa so zahanbenim priznat, ze moja hra tenisu je prabiedna! Chybaju mi zakladne technicke navyky, rychlost reakcie, nastavenie rakety, nedotiahnute pohyby pri backhande, forehande a uz nehovorim o servovani. Minule dve lekcie sme drillovali prave forehand a backhand. Dnes bolo na programe servovanie. Zakladne principy som vedel! Odkukal som ich z pravidelneho pozerania zapasov zo sucastneho Wimbledonu ale aj z desiatky inych sutazi v minulosti. Teoriu “ako” ovladam! Len ked pride k uplatnovaniu a uvedenie do praxe, vtedy si clovek uvedomi, ako technicky narocny je to sport. Stat sa len trochu lepsim vyzaduje drill, drill a drill, tisice opakovani!

S Rudym S. pred lekciou tenisu!

Moje silne nedostatky som si plne uvedomil az pri spomenutych lekciach, ked na ne ma upozornoval Rudy a snazil sa aspon nieco odstranit. Pred lekciou som z Rudyho a mna urobil nejaku tu fotku, podobne, ako neskorsie s Marikou. M. ktora prisla tiez z nejakej lekcie v inom klube. Presne ako Rudy somnou aj jej instructor s nou trenoval servovanie. Predviedla nam svoje novoziskane “umenie” a musim povedat, ze sa vela naucila! Bude nebezpecnou tenisovovou superkou! Samozrejme, ona hra tennis ako je rok dlhy a vzdy aj niekolko hodin denne. Dokonca tri mesiace na Hawaii cez Ottawsku zimu.

Ked sa musim priznat, posledne dni ci tyzdne, som stravil viac casu pred telkou, ako za uplynule niekolke mesiace. Bol to predovsetkym futbal, svetovy pohar! Videl som aspon 70% zapasov. Divim sa sam sebe, ako som uz predtym spomenul, ze ja nie som ziadnym fandom kolektivnych sportov. Preto som sa casto a vela pozeral na Wimbledon. Jedno aj druhe uz pomalicky konci! Som celkom rad, lebo mi ostane viac casu sa venovat citaniu a hromade planovanych prac, ci uz to bude pokracovanie v malovani, vodovkach, socharcine alebo len povalovanim sa na terase a obzeranim svet Canadskych zadnic na golfisti!

Ocakavali sme Canada Day, velmi bohaty na navstevy. Este vo stvrtok a dokonca aj v piatok sme dokupovali rozne pochutiny do kuchyne. Vo stvrtok neskoro vecer mi zavolal Vlado Ch., ala “Bongo Fuzik”, ze si to rozmysleli a na navstevu nepridu. So be it! Ich skoda! Na sobotu sme mali pozvaneho Petra a tak sa musel zaobist bez spolocnosti Marie a Vlada. Pripravil som veceru “Rack of Lamb” na ktorej sme si vyborne pochutili. Peter cez Canada weekend bol doma sam! Zuzka odisla do New Yorku navstivit tetu! Fakticky, dnes vecer by sa mala vratit, ako mi dal Peter vediet. Zuzka bola v mensom incidente v New Yorku, ked do taxika v ktorom sedela s tetou, vrazilo auto. Nebolo to nic vazneho, len silna udrenina! Vraj nemoze velmi pohybavat rukou a ramenom.

Co moze byt viac prijemnejsie ako v krasny den posedavat na terase a usrkovat z vychladeneho vina!

V nedelu poobede prisla z Osgoode Yvetta s otcom, mojim bratrancom Jankom. Yvetta prisla bez manzela Stonka. Nevadilo, navarene sme mali pre celu armadu a nie to len pre dvoch hosti. Mali sme pripravenu plnenu kapustu, karbonatky a ako hlavny chod steaky! Dokonca som “dovolil” Marcele urobit ceresnovy kolac a orechovnik! Musim povedat, ze oba boli dobre a velmi chutne. Inac, ja take dobroty nerad vidim v mojom baraku. Canada Day sme oslavovali doma.Ja pozeranim dvoch vybornych zapasov Svetoveho pohara a pripravou vecere. Hamba mi, mal som byt v downtowne na “Parlament Hill” a oslavovat ako tisice inych Canadanov. Yvetta nechala Janka na noc u nas! Vecer sme posedeli, popili a pohovorili. Na druhy den som ho odviezol na autobusovu zastavku a isiel do Toronta.

Mal som byt na Parlament Hill a tam oslavovat Canada Day! Hanba mi, ze som nebol!

Aj najmensi oslavovali Canada Day svojim sposobom!

Tieto posledne dni nas prekvapila zprava zo Slovenska! Jednak vysledky volieb, ale este viac zvolene slozenie novej vladnej koalicie. “Traja krali zo Slovenska”, naivny socialista Fico (tu ho volaju Fiko, kedze citaju “c” ako “k”), kumpan cislo dva “bulldog” Meciar a cislo tri vulgarny primitiv Slota. Pochybujem, ze ta aliancia vydrzi velmi dlho! Zo slozenia je pohorsena cela politicka Europa! Myslim, ze Fico urobil kardinalnu chybu pribrat do koalicie spomenutych dvoch zufalcov! Najviac si to asi odskace lud, co ich volil. Za tie minule roky ten lud okradli a seba tazko obohatili! Zas maju dvere otvorene k okradaniu! Zial investicie do Slovenska sa pravdepodobne spomalia, nezamestnanost stupne, reformy prestanu byt uskutocnovane atd… A mozno nie, to zalezi ci Slota pojde na tankoch na Madarov a s valaskami ich vyhosti z juzneho Slovenska. Konecne, to je ich “kralovstvo” nie moje, tak co strkam nos do coho nemam!

Marianka, stale vyzerajuca mlado a sarmantne!

Ospravedlnujem sa, ze nemam nejake extra zaujmave fotograficke zabery aby som obohatil tento moj prispevok. Prikladam par, ktore hadam spestria moj text. Ked uz nebude nikoho zaujmat moj prispevok citat, tak hadam aspon pozriet si fotky padne dobre.

Letny pohlad do nasho backyardu!


Srdeny pozdrav z letnej a tiez horucej Ottawy. Prajem vsetko najlepsie!

M & M & M