Sunday, June 04, 2006

"Home grown" teroristi v Canade

"Dcery Allaha", cernoknaznice v Toronte Matky, sestry, rodina zatknutych domacich teroristov

Ottawa 06 03 06 –sobota
Z vcerajsieho vecera na dnesne rano, desiatky, ked nie stovky RCMP policatov, CSIS agentov tajnej kontrateroristickej a spionaznej policie, OPP a beznej mestskej Torontskej policie, zatkli v Toronte a okoli nejakych 17 mladych muzov. Sest z nich z byvaleho nasho bydliska Mississaugy, dvaja z Kingstonu, ostatok z Toronta. Vacsina z nich v Canade narodenych mladencov. Niekolko z nich (5) vo velmi mladom veku, ze nemohli uviest ani ich mena. Z uvedenych mien sa da posudit, ze pravdepodobne vsetci pochadzaju z moslimskych rodin. Tato druzina vymazanych mozgov extremnou ideologiou islamu a inspirovani the al-Qaida uz davnejsie vytvorila radikalnu islamsku teroristicku skupinu (sleeping cell) pripravenu zautocit na rozne ciele v juznom Ontariu, v ich bydlisku a rodisku, podobne ako “homegrown” teroristi v Anglicku.

GOOD JOB guys! Vdaka za ostrazitost!
Nie len, ze boli vyzbrojeni ale aj vybaveni s materialom (tri tony) hnojiva (Ammonium Nitrate), z ktoreho v roku 1995 v Oklahome vybuchom bola znicena obrovska federalna budova, kde zahynulo 168 ludi a deti. Ta bomba obsahovala len jednu tonu uvedeneho hnojiva. Skupina mala vsetko potrebne vybavenie pre detonaciu. Stretavali sa v severnom Ontariu v tajnom treningovom campe, kde sa pripravovali na teroristicke akcie. Canadania sa dnes rano konecne prebudili do reality zivota po 09/11 a bolestnou skusenostou inych krajin, ktore boli tercom terorizmu. Je to sok z ktoreho sa mnohym ludom toci hlava. Tercom pripravovanych utokov tejto zfanatizovanej bande synov Allaha mali byt federalne budovy, ambassady a podobne. Chvala patri RCMP; CSIS a spolupracujucim policajnym zlozkam, ktore vcas schytali tichto mladikov, nez doslo k uskutocneniu ich planov a teroristickych akcii proti vlastnym ludom a ich domovine. Toto nie je jedina skupina ktora pripravuje teroristicke akty. Treba len dufat, ze policia ich ma vrzornom poli a ked budu mat dost dokazov vcas zakrocia.
Dievcata, zeny, kde zijete? V Afganistane, ci v slobodnej Canade?
Po niekolkych peknych, teplych dnoch v Ottawe, rano sme sa prebudili do smutneho, zamraceneho a dazdiveho dna. Lahky dazd pada cely den. Hovadzie steaky pripravene na dnesnu B.B.Q veceru som dal do mraznice a vybral som bravcove kotlety. Uz dlhsie Marcela “spieva” o vyprazanych reznoch, ako ich ultimatnej pozivatine. Vraj jej velmi chybaju, ved je to sviatocne narodne jedlo Slovakov! Nepochybujem! Aj mne chutia! V poslednych mesiacoch sa snazim nevyprazat! Maso preferujem robit radsej na “prirodzeny” sposob, kde sa da a kedy sa da. Well, odskocil som do kuchyne a vsetko som pripravil na veceru. Ked sa dievcata vratia z prechadzky moze sa Marcela aktualizovat a vyprazat!

Den predtym sme si pochutnavali na krevetach.
Ked uz spominam varenie, jedlo a kuchynu, chvilu ostanem pri tej tematike. Hlavne z dovodu, ze nemam nic ineho, mudrejsieho o com pisat. Jedlo je nie len nezbytnou sucastou nasho zivota, ked naviac este je dobre, tiez jedno z hlavnych a poslednych pozitkov nasho zivota! To ked sme s roznych dovodov odvrhli fajcenie, nadmerne popijanie a zeny – no! To posledne hadam nie!? Vcerajsie poobedie sme stravili v kuchyni pripravou jedla, nie len na veceru ale na niekolko najblizsich dni. Vsak prichadza vikend a je nutne mat nieco pripravene pre Marianku, ked k nej pride Pierretta. Marcela sa ponukla, ze urobi plnenu kapustu ja som sa rozhodol z polovicky mleteho masa co sme kupili urobit fasirku. Vsetko prebiehalo ako malo az ked som sa pomylil a do uz pomiesaneho masa na fasirku som dal poriadnu davku ryze. Bolo neskoro aby som vec zachranil. Dal som tu zmas piect do truby spolu s vyrobkom Marcely. Ked to bolo hotove, ryzova fasirka chutila velmi dobre! Plnenu kapustu som este neochutnal. To bude zajtrajsi obed! Ked bude pocasie priat, na veceru by sme mohli mat tie steaky, co som nechal zamrazit.

Bol cas Marianke ostrihat a prefarbit vlasy

V davnejsej minulosti urcite niekto z vas bol mojou obetou, ked som raz za cas uviedol v mojich listoch nejaky zaujmavejsi recept, nerespektujuc ci to niekoho zaujma alebo nie. Niekedy to bol zaujmavy recept pre jedlo, inokedy priprava drinku a podobne. Dufam, ze vas nie velmi nastvem, ked uvediem jeden najnovsi recept ako pripravit lososa (salmona) na spargliach (asparagus) a ryzi zapecenom v trube. Predvcerom som narazil na ten recept v novinach Ottawa Sun v clanku o sezone asparagusov. Zaujala ma fotografia pripraveneho jedla ale hlavne recept ku ktoremu mi chybalo len dokupit lososie file a kopor. Vsetko ostatne som mal doma. Pokus urobit toto jedlo na veceru sa vydaril. Chutilo naramne dobre a tak si myslim, ze sa patri tento recept zdielat s priatelmi co radi jedia nove, dobre a chutne jedla. “Try it and you love it! A delightful and elegant main dish. Serves 4 – 6.” Recept uvediem v anglictine! Trochu sa potrapte prekladom, myslim, ze nebudete mat problem si ho prelozit! Nasledujuce je len pre milovnikov dobreho jedla a kucharcenia.

ASPARAGUS, SALMON AND RICE BAKE
¼ cup butter or margarine; 1 small onion, chopped; 2 cloves garlic minced; 3 tbsp. all-purpose flour; 11/2 cups low-fat milk; ½ cup dry white wine or milk; 1 tsp salt; ¼ pepper; 3 tbsp. chopped fresh dill (kopor); 2 tsp. grated lemon ring; 2 cups cooked brown rice; 1 lb. asparagus, trimmed and halved; 4 fresh skinless salmon fillets; ¾ cup fresh whole wheat bread crumbs.

V panvici roztopte 3 polievkove lyzice masla pri strednej teplote. Pridajte cibulu a cesnak. Oprazte az vsetko zmakne. Za staleho miesania pridajte muku, smazte ale zabrante aby zhnedla (1 minutu). Pridajte mlieko, vino, sol a korenie a privedte do varu. Znizte teplotu. Za staleho miesania nechajte zhustnut. Dajte dole z tepelneho telesa vmiesajte kopor a citronovu koru. Dajte na stranu.

V plechu o velkosti priblizne 25 x 30 cm rozlozte uvarenu hnedu ryzu. Pokryte krizom jednou vrstvou asparagusov. Polejte polovickou zahustenej omacky. Upravte salmonove file cez ulozeny asparagus a polejte ostatkom omacky. V malej panvici roztopte lyzicu masla a lahko opecte struhanku a posypte salmona. Dajte do predhriatej rury a nechajte piect pri teplote 180 st.Celzia 30 az 35 minut alebo pokial sa jedlo zfarbi do zlata a lahko bubla. Nechajte odstat 10 minut pred servovanim. (Poznamka: pre menej tvrdy asparagus dajte ho do vriacej vody na tri minuty a oplachnite studenou vodou). Happy munching!

Uces sa vydaril aj ked farba sa mi nepaci!
OK, nazad k nasmu beznemu zivotu. Marianke od posledneho strihania uz poriadne podrastli vlasy a nad spankami sa zacali ukazovat aj sediny. Bol cas ju ostrihat a odfarbit jej vlasy. Dlho som nevahal aj ked vzdy predtym som s nou mal vela problemov aby pokojne sedela na kresle. Neustale jej kolapsovala hlava na hrudnik a ja som mal co robit aby som ju slusne ostrihal. Vcera som s nou vybabral!!! V kuchyni som odstranil nas mensi stol pre troch, stolicku s operadlom som dal tak, aby Marianka mohla sledovat telku a nehrbila sa. Uspesne riesenie! Z lahkostou sa nechala ostrihat a aj prefarbit vlasy aj ked trochu viac do mahagonu, ako by sa mi pacilo. Hlavne, ze je to za nami.

Myslim, ze som vycerpal moj rozsah prispevku pre webovu stranku prekrocenim do tretej regularnej strany. Nejdem dalej obtazovat a otravovat mojich vernych citatelov! Vdaka za vasu pozornost a trpezlivost.

Srdecne pozdravy z Ottawy!
Milan a spol.

Nikdy sa nevzdavajme najdrahsej hodnoty: SLOBODY!