Tuesday, May 06, 2008

Exercise Stress Scan

Noci boli este studene zaciatkom maja. Dokonca rano srien a hmly na golfisti.
Ottawa 05 05 08 – pondelok
Myslim, ze to bolo minuly tyzden v stredu, alebo vo stvrtok, po treningu som sa vybral do najblizsej nemocnice “The Queensway Carleton Hospital”, konecne vyriesit problem s mojim appointmentom na “Exercise Stress Scan”. Este niekedy zaciatkom decembra, ked som mal urobene EKG v nasej “walk in” klinike, ordinujucemu lekarovi sa nieco znepacilo a doporucil ma k specialistovi na srdce. Ten ma vysetril a navrhol, aby som isiel na hore spomenuty “exercise stress scan” do nemocnice na “nuclear medicine myocardial” oddelenie. Nejake dva tyzdne po navsteve specialistu som obdrzal informaciu, ze ziadost o ten test bola poslana nemocnici a ked od nich nedostanem odpoved do troch tyzdnov, aby som im zavolal a poziadal o appointment. Ako sa predpokladalo, telefonat som nedostal. Po mesiaci som zavolal na uvedene telefonne cislo pre “Diagnostic Booking Centre”. Pani, ktora odpovedala na moj telefonat mi zdelila, ze je “sorry”, ale podla vsetkeho ziadost o ten test nedostali, ze nie som na pocitaci a nech zavolam nazad do kancelarie specialistu, aby poslali znovu tu ziadost. Co som urobil a dostal som prislub, ze tu ziadost poslu este raz. Samozrejme nestalo sa, lebo ked som po dlhsom case znovu zavolal do nemocnice, ziadost nemali. To sa opakovalo este raz az som sa nastval a po piatich neuspesnych mesiacoch cakania na appointment som skocil do nemocnice a jednal s tou pani, ktora robi appointmenty. Vysvetlila mi, ze ma nemoze dat do rozvrhu, pokial nema ziadost od specialistu srdciara. Aby som sa posadil, ze ona to vytelefonuje a vyziada, aby faxom okamzite poslali tu ziadost. Bingoooo! Za par minut uz mala na stole ziadost a ja som okamzite dostal appointment na pondelok od dneska za tyzden. Aleluja, konecne po piatich mesiacoch uspech!!!
Aj ked cez den vyslo slnko prve dni maja boli dost chladne a vetrovka sa perfektne hodila.
V sobotu sme sa zastavili u Kunstadtov na veceru. Posedeli sme na backyarde pri flaske vina a tacke jednohubiek.
Ten spominany stress test ci spravnejsie “scan” sa bude skladat z dvoch casti. Musim mat nieco ako tenisky a lahke oblecenie, aby som bol schopny behat na “treadmille”. Neviem co bude ta druha cast, ale ako sa domnievam, ze mi zavedu do krvneho obehu nejaku farebnu tekutinu, izotopy a na rengene urobia snimky, aku mam priepustnost “coronary blood vessels”. Zrejme to nie je obycajny stress test, aky som uz davnejsie absolvoval, lebo pred tymto “exercise stress scanom” mam hromadu zakazov, co mozem jest, pit atd. Musim drzat hladovku najmenej styri hodiny pred testom, ranajky nesmu mat ziaden tuk. 48 hodin pred testom nesmiem mat ziadnu kavu, ziadny caj, soft drinks, cokoladovy napoj. Ziadne fajcenie a ziadne polulky ako Tylenol a uz vonkoncom 48 hodin ziadna Viagra. Boy, ako to zvladnem? Hlavne s tou Viagrou, hahahaha! Hej, az teraz som si vsimol, ze nikde nie je spomenuty alkohol, haloooo, to znamena, ked nie je zalkazany tak je dovolene popijat az do rana, pokial pojdem na test! Great!!!! Aspon nieco dobreho! Aj mojmu bratrancovi Jankovi chutilo cervene vino!
Mam taky dojem, ze pre dnesny den skoncim s pokracovanim v tomto liste. Za nejakych 10 minut bude osem hodin vecer a zacne program, ktory vsetci traja sledujeme “ Dances With The Stars”. Polovicka sutaziacich uz vypadla a ostali len tie najsilnejsie a uspesne dvojice. To bude trvat jeden a pol hodiny. Potom bude cas ist rovno do postele, ked chcem byt zajtra rano pripraveny na dalsi trening. Ked hovorim o treningoch, musim sa pochvalit, ze za posledne dva tyzdne sme absolvovali 12 treningov. Sest kazdy tyzden a tento tyzden musime urobit dalsich sest! Co ma viac mrzi, je skutocnost, ze tie treningy neznizili moju hmotnost. Mam stale 200 libier a mal by som mat 180! To by bola premna idealna vaha. Mam taky neprijemny dojem, ze sa k tomu nikdy nedopracujem! Rad by som, ale to by som sa musel vzdat poslednych dvoch pozitkov. Jedla a vina!
Marianka ma prekvapila a zaskocila, ked mi umiestnila neocakavany "cmuk" na lice. To cumite, ze!
05 06 08 – utorok
Prezili sme druhy trening tohoto tyzdna. Na programe mimo kratkeho kardio treningu sme mali nohy. Plnych 45 minut. Najviac “plakal” Peter. Vcera vecer so zamestnancami “Kunstadt Sports,” ako uz pravidelne niekolko rokov v pondelok vecer, robia 50 km vylet na bicykloch. Trening na nohy ho dorazil. Ja s Frantom sme predsa mali dva dni oddych. Posledne sme nohy trenovali v sobotu. Ked spominam sobotnajsi trening, hned po nom som sa vybral za bratrancom Jankom, aby som ho na vikend priniesot k nam. Prekvapil som sa, ked s nim vo vstupnej hale sedela jeho dcera. Yvetta byva v Osgoode, asi 15 km od toho penzionu “Orchard Living Centrum”, kde teraz zije Janko. Mala s nim jednanie ohladom odpredaja jeho auta, na ktorom uz viac ako polroka nikto nejazdil. Uzival ho Stonko, manzel Yvetty, niekde sa vsak nabural a poriadne ho dokalicil. Oprava by vraj stala viac ako je hodne to auto. Yvetta zariadila jeho predaj, asi do zberu na suciastky.
K veceru sa ochladilo tak sme privitali vecerat vo vnutri.
Povodne sme mali obedovat v tom penzione ale Yvetta nas pozvala k nej. Vraj Stonko uz rozbehol BBQ a ja som nevidel najnovsie upravy okolo baraku. Vhodna prilezitost sa prist pozriet. Tak sme k nim skocili a skutocne urobili vela uprav hlavne vonku okolo baraku. Stonko je povodom z Burmy a pracuje s emigraciou Kerens ludi, ktori boli dlhe roky v uteceneckych taboroch v susednych krajinach. Canada prijala viac ako 2 tisic spomenutych. Stonko casto mnoho z nich berie k sebe na sobotu alebo nedelu. Ti mu pomohli urobit rozne upravy, vybudovat obrovsku terasu, vysadit stromky, urobit zahony kvetov a pod. Stonko je vyborny kuchar, jeden cas v Canade dokonca robil ako sa hovori anglicky “short order cook” v nejakom buffete, ci azijskej restauracii. Pre nas narychlo pripravil “Chicken drums” marinadovane “curry” omacke so zeleninou a ryzou. Chutne!
Robert Dovney Jr. v ulohe Tony Starka vo filme IRON MAN
Ja som nepotreboval doma nic varit lebo sme boli pozvani ku Kunstadtom na veceru. Zuzka ako obycajne pripravila velmi chutnu polievku a hovadziu rostenku v svieckovej omacke s knedlikom! Posedeli sme do deviatej a prijemne sme sa citili. Rano v nedelu o jedenastej som vzal Janka do kina na premieru velmi ocakavaneho filmu: IRON MAN! Trochu sme meskali a prisli sme, ked uz davali reklamy. Ked sme vstupili do tej najvacsej saly, obaja sme “skameneli” .Kino bolo skoro vypredane, len kde tu jedno volne miesto. Nenasli sme dve, aby sme mohli spolu sediet. Cudne, lebo rano na jedenastu je v kine vzdy len par ludi. Musim povedat, ze film sa mi velmi pacil, je senzacne urobeny. Specialne efekty su fantasticke, dej je velmi atraktivny, miestami zabavny so zdravym humorom. Hlavnu ulohu Tonyho Starka vytvara Robert Downey Jr. Vynikajuci herecky vykon. Z dalsich hercov treba spomenut Gwyneth Paltrow; Jeff Bridges; Samuel L.Jackson. O hlavnu ulohu sa uchadzali take hviezdy ako Nicolas Cage a Tom Cruise. Uspesnost filmu nazancuje aj skutocnost, ze za vikend tento film ziskal prijem 104 milionov a umiestnil sa v historii na druhom mieste po filme Spider Man! Uz sa hovori o “Iron Man sequels”, druhom diele. Plne doporucujem vidiet! Uz sa tesim na dalsiu zaujmavu premieru “The Incredible Hulk. Ten pride do kin v polovici juna. Medzi tym mnoho inych.
Krasna, stihla GWYNWTH PALTROW vytvara postavu sekretarky Tonymu Starkovi
Ja pomalu koncim s citanim knihy “Younger Next Year”. Boy, je to senzacne napisana kniha, inspirujuca s velmi zakladnymi informaciami ako zmenit svoj zivot v poslednej tretine nasich zivotov The Washington Post napisal “Brain-ratting, irresistible, hilarious. If you’re up for it….(this book) could change your life.”

V ziadnom veku nie je neskoro zmenit svoj zivot k lepsiemu, urobit pozitivne zmeny k daleko lepsiemu zdraviu fyzickemu a mentalnemu a zit poslednu penzijnu tretinu nasho zivota plne, energicky, radostne a stastne! GO FOR IT!

Milan