Monday, November 13, 2006

Jesen v Amberwood Village

Jesen v Amberwood Village - listie opadane a potocik bude skoro zamrznuty!
Ottawa 11 12 06 – nedela
Trochu neskore nedelnajsie poobedie! Aj ked za nejaku hodinu a pol budem servovat veceru, rozhodol som sa otvorit pocitac hore v mojom studiu. Ked pre nic ine, aspon zacat moj list. Zvlast, ked veceru nemusim varit. Cakala v chladnicke od vcerajska. Treba ju len ohriat. Vcera som sa potreboval zastavit v potravinach a dokupit olej, ktory sme minuli. Ako vzdy, nezaobislo sa to len kupenim oleja. Mimo vseliakych potravinovych malickosti, kupil som aj tri “male” kurciatka “Cornish game hens”. Mali ich na “special” alebo “v akcii” ako sa to nazyva na Slovensku. Urobil som ich na veceru s ryzovou plnkou podla osvedceneho receptu. Cele kurciatko aj pre velkeho labuznika je trochu privela. Rozrezal som ich na polovicu a tri polky som odlozil na dnes. Zo zeleniny, na ktorej kurciatka lezali v trube som urobil velmi chutnu polevu, omacku! Marcela nesetrila chvalou, ake to bolo chutne jedlo. Dalsie moje majstrovske dielo, hahahahaha!

Z nasho prostredia a susedstva v Amberwood Village

V mojom predchadzajucom prispevku – liste som si stazoval, ze uz dlho som nebol v kine a vela zaujmavych filmov mi uslo. Well, tento tyzden som ten nedostatok “kulturneho” vyzitia si vynahradil! Bol som v kine vcera doobeda a dnes tiez! V sobotu a nedelu, ked ides do kina na 11 hodinu, vstupne je polovicne. Za sest dollarov vidis to, co ludia uz poobede musia zaplatit dvojnasobne. Nevsimol som si, ci vsetky kina maju podobny “deal”. Nase najblizsie “AMC Theaters”s 24 premietacimi salami davaju niekolko filmov ako doobednajsie predstavenie, za polovicnu cenu. Spominam si, ze ked sme boli este v Mississauge, vo vsetkych kinach v utorok bolo polovicne vstupne!

Pred tyzdnom, ci dvoma uviedli v kinach blaznivu komediu s anglickym komikom (Sacha Baron Cohen) v ulohe Kazachstanskeho zurnalistu “Borata Sagdiyeva”. Borat sa vyda na cestu do USA oboznamit sa pre Kazachstansku TV s krajinou, ludmi a v roznych zazitkoch, interviach dostava roznorode reakcie na jeho etnicke nazory, vztahom k zidom, homosexualom, zenam atd… Kritika film vysoko hodnoti ako “A Mind-Blowing Comedy Classic; Brilliant; Hilarious; Fanniest” a ludia uz dva tyzne navstevnostou film drzia na prvom mieste. Mna film nie velmi rozosmial, skor pohorsil vulgaritami, hrubostiami, naivitou, zosmiesnovanim. Neviem, koho viac film zosmiesnil, podrazil, ci herca, Kazachstancov alebo obcanov USA. Este stastie, ze ma ta komedia stala len par dollarov a nie plne vstupne.

Dnes doobeda som sa vypravil pozriet na film: “Harsh Time”. Pri poklakadni som si to rozmyslel a kupil som si vstupenku na film: “Stranger Than Fiction”. Velmi zaujmavy film, psychologicky thriller, polo-drama, komedia. “Brilliant work of Fiction, fantastical tragic-comedy”. Velmi zaujmava tematika, dobre urobeny, vzrusujuci pribeh! V hlavnej ulohe Will Ferrell a Emma Thompson. Ked som si nebol velmi isty tento vikend, ktory film si vybrat vidiet, urcite nebudem mat problem na buduci tyzden. Do kin uvedu najnovsieho Jamesa Bonda 007 a sest dalsich premier. Film “Casino Royale” podla Flemingovej prvotiny. V hlavnej ulohe James Bonda 007, novy, netradicny, modrooky, blondaty, velmi atleticky, fyzicky tvrdas Bond. Obsadeny hercom Danielom Craigom. Je velmi tazke sa rozhodnut, ktore filmy si vybrat vidiet. Len do konca decembra podla dnesnych novin, uvedu do kin novych 45 filmov. Ked z nich dohromady budem vidiet sest – sedem, budem vemi stastny. Aj to pochybujem.

Modre oci, blond vlasy, tvrdas, takeho James Bonda 007 sme este nemali

13 11 06 – pondelok.
Nie najlepsi zaciatok noveho tyzdna. Vediac, ze vo fitku, pravidelne ako kazde rano, bude velky dav ludi, co sa snazia odpracovat “hriesny” vikend, odlozil som moju navstevu na neskorsie s nadejou, ze doobeda sa to trochu ukludni. Motal som sa okolo pocitacu, dal som dve odpovede na prisle listy, prijimal som aspon dve desiatky vseliakych svandiciek, klipov a zartov. Triedil som, vymazaval a nieco poslal dalej. Do fitka som sa vybral, ked uz dievcata odchadzali na plavaren. Ako som sa vybral, tak este rychlejsie som sa vratil! Ked som nevedel najst parking, vedel som ze fitko bude plne. Ani som sa nezastavil a uz som si to svihal nazad domov.

James Bond 007 a jeho damy

Medzi tym mi zavolala Zuzka, ci ju budem moct odviest do mesta na terapiu. Nechce zatial s tou operovanou rukou viest auto. No problem, pojdem pre nu nieco pred stvrtou hodinou. Je to tiez nie najlepsi cas, hned z dvoch dovodov! Ma prsat a naviac je to cas ked je najvacsi trafik na cestach. Myslim si, ze cesty nebudu az tak preplnene ako ine dni lebo vsetci statny zamestnanci, civic, provincny a federalny maju nahradne volno za poslednu sobotu, kedy sme slavili a uctievali v roznych ceremoniach veteranov vsetkych vojen. Nahradne volno maju len statny zamestnanci. Im to padne vhod, lebo dnes v Ottawe mame volby na primatora mesta a mestsku radu. Ja som si to uz davno odvolil v predcasnych volbach. Na majora mesta kandiduje byvaly primator Bob Chiarelli, socialista Alex Munter, a businessman Larry O’Brien. Ja som volil za Larryho. Je to velmi uspesny podnikatel, ktory zalozil ako chudobny chlapec po skonceni univerzity hi-tech. kompaniu, dnes ma stovky zamestnancov a on sa stal tazky “self-made” milionar. Jeho hlavnym slubom je, ze za styri roky nedovoli, aby sme mali zvysene municipalne dane! Good, lebo platime hadam najvyssie v celej Canade. Samozrejme, to je len jeden z jeho slubov. Uvidime, co prinesie vecer.

Za svoju atleticku, vysportovanu postavu sa James Bond 007 nemusi hanbit!

Na mojom pracovnom stole dole v pracovni lezia desiatky a desiatky vseliakych zasielok z roznych charitovych organizacii a politickych stran, prosaic o financny prispevok. Niektore organizacie poslu menovky, ine organizacie niekolko vianocnych pozdravov, male vreckove kalendare a pod. Rozhodol som sa nikomu nic neposlat! Vsetky tie organizacie si “predavaju” adresy. Posles jednemu a za chvilu budu zobrat desiatky. Je mi to luto, lebo v minulosti som bol dost ziclivy, dnes je ina situacia. Starostlivost o Marianku je mi prednostnejsia a stoji tiez vela. Zajtra beriem napr. Marcelu na lekarsku prehliadku, na ktoru musi ist po obdrzani predlzenych viz. Ta navsteva ma bude stat 175 dollarov. Ked predlzim jej navratnu letenku z februara na maj, to bude dalsich nejakych 180 dollarov, ako pokuta za zmenenie letu.

Nas "backyard z ineho uhlu, trava este stale zelena, ale nie dlho ked bude pod snehom.

Na zemi okolo mna lezi hromada novinovych vystrizkov. Zial nic z nich uz nemozem pouzit, lebo som na konci druhej strany a teda mojmu limitu, kolko textu uverejnit na mojej web stranke. Mnou urceny limit!

V poslednych niekolkych mojich prispevkoch som sa ospravedlnoval, ze nemam cerstve fotky. Aj teraz budem trochu imitovat, lebo nemam nic noveho. Ospravedlnujem sa!

Z uprsanej, sychravej Ottawy pozdravuje Milan

Uz aj golfiste je pripravene na zimu. Snezenie uz nie je velmi vzdialene.