Thursday, October 07, 2010

Ziadne vysledky

Jesen zavitala aj do Canady, listie sa sfarbuje a opadava!
Ottawa 10 04 10 – pondelok
Prestrel som stol, rozlozil som taniere, servitky, noziky a vidlicky, ba dokonca som dal na stol aj pohare na vino. Stejky s asparagom budu nasledovat. Mam dovod na malu oslavu aj ked zdrzanlivu. Oficialne vysledky z ultrazvuku nemam a bude to chvilu trvat, lebo vysledky musia ist k specialistovi na posudenie a pripravu spravy pre urologa. To zial sa nestane do stredy, ked mam appointmen u urologa. Sprava bude dorucena az buduci pondelok. Od technika som “vymackal” par skromnych informacii. Oni to nesmu robit! Interpretaciu vysledkov ultrazvuku moze robit len lekar. Dal mi vsak vediet, ze moja prostata je nadmerne zvacsena. Normalne vraj vazi 30 gramov a moja ma 120 gr. Ako nato prisiel to mi nepovedal. Trochu ma ta poznamka sokovala. Hned dodal, ze to zvacsenie nesposobuje ziaden problem s mocenim. To urcite nie lebo chodim na potrebu kazdu polhodinu casto v kritickom stave, ze ked okamzite nepojdem na zachod tak to budem musiet pustit s prepacenim do gati. Cize problem musi byt niekde inde.

Opytal som sa ho na ladviny. V poslednom case mam dost silne bolesti v dolnom chrbte ale nevychadzajuce z patere ale po jeho stranach. Dnes ma to rano tak bolelo, ze som nesiel na trening. Ako ked by ma niekto pichal nozom do oblati ladvin. Technik sa pozrel na vysledok testu ladvin a povedal, ze nevidi nic znepokojuceho, ze sa zda ladviny su OK. Akurat , ze moja pecienka je trochu “tlstejsia”, viac ako by mala byt. Nespomenul nic ohladom mocoveho mechura a ja som sa ani nepytal. Stacili tie trable udrzat plny mechur pocas vysetrovania. Aj tak som technikovi utiekol z vysetrujuceho stolu urobit potrebu a az potom som sa vratil na dalsie vysetrovanie prostaty.

10 08 10 – stvrtok
Ani dnes som nesiel do fitka na trening. Z ineho dovodu ako posledne. Cakam dodanie pracky, ktoru som kupil pred par dnami v nedelu. Bol najvyssi cas tak urobit, lebo stara pracka nam uplne vypovedala prat. Mal som to uz davnejsie urobit. Samozrejme, mal som siroky vyber znaciek, typov a nie len vzhladu ale aj cien ktore isli od 400 dollarov do 2 tisic. Vobec som neuvazoval ktoru kupit – najlacnejsiu a basta. Predavac mi naviac zauctoval 60 dollarov za dovoz a montaz a 20 dollarov za odvoz starej. Naviac vseliake dane a tak ma ta pracka stala okolo 550 dollarov. Uz aby ju doviezli, lebo na nu cakaju kopy satstva, spodneho pradla atd….

Vcera poobede som znovu skocil do Centerpoint zdaravotneho strediska, tentokrat k urologovi u ktoreho som bol posledny krat priblizne pred rokom. Mal uz vysledok testu z toho mocu, ktory som zberal po tri dni. Nechal si vysvetlit ako sa to stalo a kolkokrat sa opakovala krv v moci. Potom mi dal dlhsiu prednasku o moznych dovodoch preco sa ta krv objavila v moci a ten vysledok, ze jedna vzorka ma naznak moznej rakoviny ako len informaciu, ktora moze a nemusi naznacovat rakovinu mocoveho mechura. Ze sa na veci pozrie, ked pridem do nemocnice 15 tohoto tento mesiac, kde urobi citoscopiu a potvrdi ci je potrebne robit dalsie vysetrenia, alebo vylucit moznu rakovinu. V kazdom pripade ma uistoval, ze zatial nie je nijaky dovod sa znervoznovat. Co nerobim aj ked o tom pisem. Viac budem vediet po tej citoscopii a ked urolog obdrzi oficialnu spravu z ultrazvuku.

Vcera sme mali velmi pekny slnecny den. Uz dlhsie neprsalo a tak som konecne nasiel odvahu po navrate od urologa ist na rebrik a vycistit riny, ktore boli zaplnene opadajucim listim. Spinava to robota, lebo aj ked vrchne listie bolo suche v druhej polovicke nanosu bolo vsetko mokre a zhnite. Smrdelo to ako ked by som sa vrtal v zumpe. Agi mi drzala rebrik aby som sa nahodou nezrutil a prizabil. Ked som riny vycistil, este som ich vystriekal pod silnym tlakom s vodou. Toto cistenie rin budem do konca jesene podla skusenosti z minulych rokov urobit este niekolkokrat. Volakedy som vyliezol na strechu a cistil som ich pobiehanim na streche. Tento rok uz odmietam ist na strechu, nijak sa necitim bezpecny a isty. Co ta staroba nenarobi s clovekom? To je len zaciatok, horsie este len pride! Vzdy ma napadne myslienka co to bolo za idiota, ktory stary vek nazval “golden age”, zlatym vekom.

Vcera ma prekvapila Agi, ked som sa vratil domov, ze mala vymyte dobre dva tucty flias, ktore cakali na naplnenie vinom z galonkov, kde sme ho doteraz skladovali. Jednalo sa o cervene vino ktore som uz dlhsie nemal vo flaskach. Agi flase plnila a ja som ich stuploval. Som zachraneny na par tyzdnov. Co nas caka a neminie je preliatie styroch demizonov po druhej fermentacii a vino zacat “degazovat” a cistit. Myslim, ze sa do toho pustime zajtra. Je to trochu drina ktora nijak neprospieva mojmu chrbtu, zvlast to nosenie demizonov a ich cistenie po preliati. To je ale dan, ktoru platim, ked clovek chce mat lacne vino, nie kvalitou ale cenou. Ja vzdy drzim niekolko flias komercneho vina, to pre ludi ktori opovrhuju vinom domacej vyroby. Kedze som nemal vo flaskach moje, tak som si minule otvoril jedno komercne vino a bol som z neho znechuteny, zdaleka sa nedalo ani len porovnat chutovo k mojmu. Aj teraz poobede som si otvoril flasku cerstveho vina, chuti bajecne a musim povedat, ze je aj dost silne. Minule som si kupil nejaku mierku na meranie alkoholu - sily vina, tak idem si zmerat toto co popijam. Mierka ukazuje, ze moje vino ma 14% alkoholu. Neviem ci je to vela alebo malo?

Konecne prisiel nakladak s novou prackou. Chlapi ju zniesli dole a vyniesli staru. Nastal mensi problem, ked nevedel odmontovat stare kable a nasadit nove. Nic sa nestalo, len skutocnost, ze napojil pracku na stare kable. Poprosim Frantu, ci to bude vediet urobit. Aj tak sa ponukol, ze mi pracku namontuje ked ju prinesu. Vyuzijem jeho ponuku. Agi je uz v akcii a zacina prat tie hromady pradla.

Buduci piatok by konecne mal prist do kin treti diel tej svedskej triogie “The Girl With Dragon Tatoo”, uz sa tesim v sobotu ist aj s Agi na ten zaverecny film. Pred dvoma dnami som cital ze “The Sound of Music” star Christopher Plummer bude hrat v americkej verzii ulohu Henrika Vangera chorlaveho “tycoona” ktory najme Daniela Craiga (Agent 007) v ulohe Mikaela Blomkvista rozlustit zahadu stratenej netere z pred 40 rokov. Uz su zname aj dalsie postavy ktore budu hrat rozne ulohy ako Rooney Mara, Robin Wright ci Stellan Skarsgaard.

V utorok, ked pri Marianke bola pani zo soc. servisu s Agi sme skocili do Gatineau Parku. Bol krasny den len farby listia neboli este v plnej krase. Skoda, pred rokom ci dvoma to bolo nieco ineho. Aj tak bol to pekny zazitok.

Prajem prijemnu jesen a pokojny prichod zimy. Vraj ma byt najsilnejsia za tisicrocie.
Milan