Sunday, August 29, 2010

Vylet na "zapad" od Ottawy

Nas vylet na "zapad" koncil u nasich priatelov v Toronte, kde sme mali vybornu veceru a prijemne posedenie. Vdaka Maria a Vlado.

Vacsiu cast vyletu sme stravili na Lake Simcoe u nasich priatelov Belu a Hany. Toto je nas byvaly dom, kde sme zili v Mississauge dlhe roky. Nic sa nezmenilo, len farba.

Po kratkej prestavke sme sa vydali na cestu k Niagarskym vodopadom. Cestou nazad sme presli cez krasne parky az do mestecka Niagara on The Lake. Na miesto kde sa vlieva Niagara do Lake Ontario
Na ceste domov sme sa zastavili na kratku prehliadku "Trading Post" kde si Agi kupila par drobnosti.
Ottawa 08 29 10 – nedela
Po stvordennom unavujucom vylete na “zapad”, nie velmi zotaveny, doobeda v sobotu (vcera) som sa vybral do kina na film “The American”. Ma to byt “suspense thriller”, vzrusujuci napinavy pribeh. V hlavnej ulohe George Clooney ako “hitman”, najaty zabijak zijuci v Taliansku, kde sa pripravuje na jeho poslednu ulohu. V rovnakom case sa zalubi asi do nejakej horucej italky. Ostava otazka, ci ukonci karieru zabijaka a splni poslednu ulohu, alebo padne za obet niejakej sarmantnej neodolatelnej zenskej? Sklamal som sa. Nie z filmu, ale zo skutocnosti, ze film nedavali a ja som bol taky nepozorny a nevsimol som si, ze bude v kinach az tento prichadzajuci tyzden v stredu. Ked som uz bol v Kanata Centre a v AMC kine, dlho som nevahal a zvolil som dalsi film, ktory sice isiel trochu neskorsie, ze na jeho zaciatok som musel pockat polhodiny, ale stalo to zato. Film s nazvom “Takers”. Reziser John Luessenhop dal dohromady “heist flik”, kreativnym pospajanim vseliakych napadov z inych podobnych filmov. Kde hromada sympatickych, inteligentnych zlodejov vykradajucich banky, ci zasielky penazi v obrnenych transportroch a dvoch detektivov, ktori im pridu na stopu a zacnu s likvidaciou tejto sofistickej skupiny banditov. Film je velmi bohaty na neprestajne akcie, strielanie zabijanie atd…. Herecke obsadenie, kde zo znamejsich hercov treba spomenut Matt Dillon, Chris Brown, Hayden Christensen. Pre milovnikov takehoto zanru urcite stoji zato film vidiet!

Poobede sme s Agi skocili do blizkej predajne potravin doplnit vycerpane clanky. Predtym som skocil ale do predajne LCBO dokupit par komercnych vin a flasku whisky. To aby bolo pre ludi, co vedia ohrnut nos nad mojim vyrobenym vinom. Dokupil som hromadu cerstveho domaceho ovocia a nie vela z masovych vyrobkov, lebo mraznicka je stale plna. Ponukol som Agi, ze na veceru kupime nejaku cerstvu rybu ale nechcela, vraj je cas urobit francuzke zemiaky a konecne cas zlikvidovat polsku klobasku, co sme niesli so sebou na ten vylet, ale sme ju ani neokostovali. Francuzke zemialy dobre zapecene v trube boli vyborne. Len Agi sa podivovala, ze ja som si k nim dal kysle mlieko. OK, bola tam klobaska a vajcia, mozno neziaduca kombinacia ku kyslemu mlieku, ale mne to vonkoncom nevadilo, vyborne som si pochutnal, lebo nieco podobneho som nejedol uz velmi davno. Ked uz sme boli v predajni potravin, kupil som aj mlete maso bravcove a hovadzie s umyslom urobit “plnenu papriku”, ktoru sme tiez nemali velmi dlho. Do toho sme sa pustili dnes doobeda. Spolocne sme to dali dohromady a mali sme vyborny obed. Vela ostalo aj na najblizsie dva dni. Kedze sme mali trochu privela masa, Agi este urobila take male jednohubky, gulicky ktore pouzijeme zajtra, ked na veceru budeme mat Kunstadtov. Zavolal som aj Mullerovcom, nie su doma, nechal som len odkaz. Oni su teraz trochu zaneprazdneni, lebo Natali, ich dcere sa narodilo dietatko – dievcatko. Neviem, ci budu moct prist. Nerad by som rozmrazoval viac stejkov, ako budeme vediet zjest.

My sme sa vratili z toho nasho vyletu v piatok poobede okolo tretej hodiny, dost vycerpani, nie len ja z toho riadenia auta ale aj prezitych vecerov. Vsetci sme prisli domov paradne unaveni! Zastavil som sa v Independent, kupili sme grillovane kurca a prilohy, aby sme nemuseli varit nieco na veceru. Len co sme dojedli, zaliezli sme vsetci do postele a zaspali spankom spravodlivych. Ja som este precital niekolko novin, co mi vzdy vybrali a podrzali nasi dvaja susedia.
S tou pani Nancy, ktora chodi ako caregiver k Marianke v sobotu a utorok. Este v sobotu som dohodol, ze pride miesto utorka v pondelok. To nam umoznilo vyrazit na vylet v utorok doobeda. Isli sme po ceste cislo 7 teda mimo Hgw 401 smerom na Peterborough a odtial bocnymi cestami priamo k Lake Simcoe. Skratili sme si podstatne cestu, lebo nam to vzalo len 360 km. Len raz sme sa pocas cesty zastavili na polhodinu nieco zjest a uvolnit sa. Hana a Bela nas uz cakali s dalsim pohostenim a vecer s paradnou vecerou. Pocasie bolo prijemne a tak sa nikto nestitil ist do vody. Vecer sa sedelo pri jazere a neskorsie pri ohniku, sa jedlo a popijalo. Ani nie tak to popijanie so mnou trochu zatocilo, ked som v tej tme od jazera isiel hore k chate po schodoch, ktore nemaju zabradlie a su kratsie ako terasa. Stupol som vedla a pekne som sa vymlatil na travnik pod terasou. Poriadne som sa poudieral, ze este dnes mam na pravej ruke modriny a najviac ma boli “tail bone”, kostrc, ci ako sa to vola slovensky? Tie bolesti mi nedovolili poriadne spat, kolkokrat som sa pohol vsetko bolelo a tak, ked som spal jednu ci dve hodiny to bolo vela. Prezil som to do rana!

Na druhy den to bolo len povalovanie sa na slnku a kupanie. Ja som este pred odchodom slubil, ze prinesiem CD z toho filmu The Girl With Dragon Tatoo, zial som ho zabudol vziat. S Belom sme skocili do pozicovne. Film nemali ale ocakavali vratenie poobede. Ked Bela odniesol ich vnucata nazad k rodicom, zastavil sa pre film a vsetci sme sa znovu pozerali. Ja uz stvrtykrat a vobec som nebol unudeny. Predtym cez den bolo veselo. Dievcata cely den santili a vyvadzali tak bolo veselo, dokonca aj Agi vliezla do vody a plavala nie raz. Ja som mal dalsiu nie najprijemnejsiu a bolavu noc. Pouzil som nejake pilulky a tie mi dovolili zaspat na kratky cas.

Vo stvrtok rano po vydatnych ranajkach sme vyrazili na Niagarske vodopady. To predpokladalo prejst cez najvacsi trafik v Toronte po 401. Na nas najvecsi podiv, zvladli sme to velmi lahko a za hodinu a 15 minut sme boli v Mississauge. Zastavili sme sa na kratku prestavku pozriet nas byvaly barak, ktory aspon z vonku nemal vela zmien, mimo prefarbenia na lahku farbu. Zazvonil som aj k nasim byvalym susedom a akurat, ze sme prehovorili par slov, lebo Eva sa niekde ponahlala. Pozvali nas, aby sme sa poobede zastavili, ale ked sme tak urobili neboli doma.

Na niagarskych vodopadoch my sme s Mariankou viacmenej presedeli v kaviarnicke pod vezou a nechali sme Agi prejst cez vsetky atrakcie a vodopady. Potom sme sa vybrali a isli sme cez desiatku km do mestecka Niagara On The Lake. Odtial sme si to uhanali nazad cez Toronto k Marii a Vladovi Chrappa na Finch Rd., kde sa pred rokom prestahovali. Byvaju v jednom z neuveritelnych luxusnych appartmentov a ich byt je elegantny a velmi priestranny. Mali sme spolu vybornu veceru, chvilu sme stravili v prijemnych rozpravach, hlavne Agi s Mariou, lebo maju vela spolocneho z Kosic.

Ja som mal stale nie najprijemnejsiu noc a spanok. Tie bolave miesta mi nedovolovali dobre spat. Cestu nazad do Ottawy som vsak zvladol. Vzalo nam dva dni ci spravnejsie noci sa konecne dostat do normalnej formy. Dnes rano sa konecne aj Marianka zacala usmievat! Myslim, ze to bolo na nu privela a na mna tiez!

Pozdravujem a prajenm prijemny zaciatok septembra. Milan,

Friday, August 20, 2010

Barbarstvo sa siri svetom!

BASTARDI! To je "spravodlivost" moslimskej sharie a Talibanu! Pohorsujuce v 21 storoci. To nas caka a nemine, pokial sa nevzburime!!!!
Krasne mlade dievca 18 rocne, zohyzdene manzelom od ktoreho utiekla. Na prikaz lokalneho Talibanu urezane usi a nos. Barbarstvo islamu!

Som uneseny Millenium trilogiou s prvym dielom The Girl With Dragen Tatoo! Super film, super herecke vykony!

Pripitok Dura V. a sefredaktora M&F Dr. Luda Majora ucastnikom a vitazom sutaze "DO FORMY".
Minulu sobotu sme navstivili mojho 86 rocneho bratranca Janka. Vyznamne sa scvrkol. Je ho polovicka. Na ceste nazad sme sa zastavili v malom mestecku MANOTICK.
Ottawa 08 20 10 – piatok
Trochu sa oneskorujem s mojim prispevkom. Od posledneho ubehlo viac ako desat dni. To je skoro neospravedlnitelne, ked niekto caka moj pravidelny tyzdenny prispevok. Nejdem sa ospravedlnovat, lebo moje posledne dva prispevky som dal na web stranku jeden za druhym v troch dnoch. Cize som v obraze a nacas s tymto. Velmi som sa “krutil” zacat tento prispevok z obycajneho dovodu, ze nemam nic zaujmaveho o com pisat. Aspon s takym pocitom som si rozbalil moj maly pocitac na stol, v jedalenskom kute. Hadam len nieco vyplodim? Vynimocne som dnes otvoril flasku bieleho vina ku obedu. Bol za tym “skryty” umysel, ze nieco ostane a ja budem moct z flase ucucavat pocas pisania. Dnes sa Agi skutocne utrhla, ked pripravila z kurcacich prs nieco ako stroganov ale bez smotany len s ryzou a uhorkovym salatom. Dokonca napacovala dalsich sest kusov kurcacich prs na veceru a zajtra na obed. Ostatok neskonzumovaneho vina som si dolial a vypil este pred ukoncenim nacateho odstavca. Skocil som dole, do vinneho skliepku a priniesol som jednu flasku bieleho a jednu cerveneho. To by malo stacit na dnesny vecer, zvlast preto, ze som cely tento tyzdne trochu abstinoval a dovolil som si mat vecer len jeden drink. Nepomohlo a mal som vahu taku ako pred tyzdnom. Ani deko dole. Dnes je vsak piatok, koniec tyzdna, tak preco si nedovolit trochu dobroty.

Trochu dnes oslavujem aj nieco ako record v citani. Este pred obedom som docital prvy diel tej millennium trilogie, ktoru som zacal ani nie pred tyzdnom. Kniha v “soft cover” ma viac ako 800 stran. Zacal som niekedy zaciatkom tyzdna a dnes v piatok som knihu “zhltol aj s chlpami”. Ako som spominal v poslednych dvoch, ked nie troch prispevkoch, prvy diel tej trilogie som videl v kine, podobne ako aj druhy diel. Kedze som videl film, preskocil som knihu a cital som len druhy a treti diel. Prvy diel filmu DVD sa pred casom dostal do predaja. Ja som si ho vypozical a znovu so zaujmom pozrel. Bol som natolko hlupy, ze pod dojmom, ze je vo svedstine, ani som sa nepokusil ho vidiet dabovany v anglictine. Ked som nechal urobit kopiu filmu, Peter ju urobil v anglictine aj s anglickymi titulkami. Tak sme si film premietli este raz. Ja som ho uz videl trikrat. Bol este viac zaujmavy, ako ked som ho videl prvy alebo druhykrat. Da sa povedat, ze som na ten film a jeho pokracovanie trochu zatazeny. Podobne ako na film “KILL BILL”. Vediac z tych dvoch dalsich pokracovani, ze film nemoze stvarnit a urobit zadost, viac ako 800 stran knihy.Rrozhodol som sa precitat aj knihu a mozem povedat, ze vo filme chyba strasne vela z popisovaneho deja, aby film bol v norme jeden a pol hodiny. Uvidime, co urobi Hollywood? Neviem si predstavit vhodnejsich predstavitelov ako vo svedskej verzii. Naraz pocitujem prazdnotu, aj ked ma cakaju desiatky knih ktore mam a ktore neboli citane.

Dnes poobede som mal trochu dilemu, ci zacat pisat moj prispevok na web stranku, alebo sa pustit do odpovede na list od mojho stareho kamarata a “spolubojovnika” za uznanie kulturistiky Ladu Filipa z Berouna. Pred par dnami som od neho obdrzal list a kedze som dlznikom aj na jeho posledny z pred par mesiacov, mal by byt prioritou! Ako ze bude, ked nie dnes, tak mozno zajtra sa zmozem na odpoved. Caka ma este napisat jeden dakovny mail sefredaktorovi M&F PhDr. Ludovi Majorovi za jeho velmi mily a dojemny mail s prilozenou fotografiou z oslav sutaze “do formy”. Pripitku spolu s Durom pritomnym sutaziacim a vitazom tej sutaze. To urobim zajtra alebo v nedelu s oneskorenim. Vcera som daval dost dlhu odpoved Sanovi B. a Durovi V. To ma tak trochu vycerpalo mentalne.

Pred niejakymi dvoma, ci troma mesiacmi Franta N., moj treningovy partner dal vypoved na tri mesiace vo fitku, lebo vedel, ze nebude mat vela casu chodit cvicit k voli pracovnym uvazkom (ako u mna dat dohromady kuchynu a inde). Dozvedel sa, ze jeho clenstvo nezrusili a musel platit mesacny poplatok. Tak sa vcera rozhodol, ze si pride so mnou zacvicit. Aj sa stalo a mali sme celkom slusny trening. Pre mna vdaka skutocnosti, ze som uz bol trenovat dva tyzdne. Aj tak som dnes trochu citil svalovicu, lebo som do treningu zahrnul cvicenia ktore bezne nerobime. Dnes som bol vo fitku sam. Peter, ten hra tennis kazde rano a niekedy aj vecer. Ked sa trochu zhorsi pocasie pride mu dobre prist aj do fitka. Franta sa dnes rano vybral aj s Vlastou na dlhy a daleky vylet na koniec Gaspe Peninsuly po brehu rieky Sv Vavrinca az hlboko do mora na vychode Quebecu. Prekrasna cesta, priroda, kde sme aj my stravili niejaky tyzden pred mnohymi rokmi.

Predvcerom nasa kamaratka z Toronta Hana R. oslavovala svoje narodeniny. Ja som nacas poslal mailovu gratulaciu ale akosi mi uslo jej osobne pogratulovat, co som urobil vcera. Silne naliehala, aby sme na druhy tyzden prisli k nim na chatu. Slubil som, ze prideme v stredu. V utorok je pri Marianke pani zo soc. servisov a tak ju nechcem okradnut o jej mzdu, keby sme isli v utorok. Zajtra sa dohovorim, ci nemoze prist v pondelok a my by sme mohli odist v utorok. Nazad v Ottawe by som bol rad v piatok. To by mi dovolilo skocit aj na Niagarske vodopady a ukazat Agi aj Toronto. Uvidim, ako sa veci udeju.

Minuly tyzden sme stravili vela casu pred telkou sledovanim tenisoveho turnamentu Rogers Cup - muzi z Toronta a teraz od pondelka je to pokracovanie zien z Montrealu. Nesledujem kazdy zapas, to by boli hodiny pred telkou, ale aspon dve – tri hodiny vecer, tie zaujmavejsie stretnutia. Niekedy sa pozriem aj na poobednajsie stretnutia. To nerobim casto, aby som nevzal cas Marianke a jej zabavnym programom. Tenis ju urcite nie velmi zaujma.

Ked som zacal tento prispevok mal som v umysle vzplanut v pohorseni proti neuveritelnej drzosti moslimov, postavit obrovsku mesitu skoro na pode, kde moslimsky fanatici narazili s lietadlami do dvojiciek v New Yorku a zabili pri tomto teroristickom utoku na pode USA okolo 3 tisic ludi. Cordoba Hose, ako pomenovali buducu mesitu je triumfom skur……. .zbalamutenych, nabozenskych fanatikov, kde vystavbou chcu ukazat na vitazstvo mohamedanstva, podobne ako davno v Cordobe, kde zrucali vsetky krestanske kostoly a na ich mieste postavili mesity. Chorobne! Tiez som chcel pisat o barbarskom akte Talibanu v Afganistane, ked mlade dievca, ktore bolo tazko zneuzivane manzelom a jeho rodinou utieklo. Ked ju chytili, manzel jej urezal usi a nos. Keby bolo na mne, ja by som mu urezal jeho penis a gule, bastard! Ohavnost stredoveku.! Chcel som tiez pisat o mladej dvojici zalubenych, ktorych ukamenovali tiez v Afganistane, podobne ako v Irane chcu ukamenovat mladu matku s dvoma detmi. To sa vsetko deje v dvaciatom prvom storoci. Vdaka chrobnemu nabozenstvu a vymazanym mozgom mulahmi. Hanba, hanba!!!
“Varuj dusu na doline”, nedovolte toto siriace sa svinstvo stredoveku zasiahnut do nasho trochu kulturnejsieho zivota!

S prianim zdravia a pohody!

Milan
P.S. pripomenme si 42 vyrocie invazie Warsavsho paktu do Ceskoslovenska. Pomaly zabudnute svinstvo! Zajtra je ten den!!!!

Sunday, August 08, 2010

Muzeum Civilizacie

V sobotu doobeda sme skocili na druhu stranu Ottawa River k Muzeu Civilizacie, kde sme stravili cas prijemnou prechadzkou a boli sme v IMAX kine na dokumentarny film HUBBLE v 3D premietani. Uchvacujuce!
V sobotu poobede sme sa zastavili na kurtoch kde prebiehal uz 14-ty "Kunstadt Open Tennis Championship". Dnes by mali byt finalove stretnutia, asi nebudu lebo obrovsky leje! My sme chvilu posedeli a isli sme domov. Na Marianku to bolo privela ako naznacuju fotky!
Ottawa 08 09 10 – nedela
Musi to byt niekolko mesiacov, ked som si naposledy urobil konvicu caju a naplnil som dve termosky, aby som mal co popijat pocas dna. Ako som uz v minulych prispevkoch naznacil, ked sa pustam do pisania prispevku ako myslienkovu stimulaciu, vzdy som si zvykol otvorit flasku vina a pocas namahania mozgu nieco napisat. Usrkoval som z vina, ktore mi vzdy prislo velmi na chut. Dnes, ako aj posledne som tuto tradiciu trochu porusil tym, ze popijam caj len s velmi malym mnozstvom vina z flasky ktoru mam v ladnicke uz dlhsie otvorenu a nevypitu. Bolo to komercne vino, velmi suche a kysle. Nechapem, kto si moze labuzit na takom vine. V caji sa vsak da zniest.

Neubehli ani tri dni, co som dal na web moj posledny prispevok a ja som znovu za pocitacom a klepem dalsi. Jeden z dovodou je, ze vonku je polozamracene, neprijemne pocasie s velkou vlhkostou, sparno aj ked pofukuje dost silny vetrik a hrozi na dazdivu nedelu. Aspon to predpokladaju poveternostne zpravy. Nie je to najlepsi den pre finale uz 14 rocnika Kunstadtovho tenisoveho turnamentu. Zucastnenich je okolo 95 muzov a nejakych 20 zien. My sme sa vybrali aj s Mariankou pozriet na ten tournament vcera k veceru este predtym, ako sa zacali robit na BBQ hamburgery, klobasky, a na stoloch velke plne nadoby salatu a inych pozivatin, pivo, rozne napoje, nie len pre zucastnenych pretekarov ale aj pre verejnost. To vsetko gratis z vrecka Kunstadt Sports. Zuzka bola busy s pripravou jedla a tak sme ju nechceli zdrzovat. Peter bol na kurtoch a o stosest fotil. Dnes finale zien a muzov bude vysielat v telke Rogers TV a opakovat este vecer a v noci. Turnament, ktory zacal velmi skromne pred 14 rokmi z iniciativy Ronnyho K. sa rozrastol vo velku sportovu udalost v Ottawe. Patrilo by sa aj dnes skocit na kurty a pozriet seriozny tennis ale aj ukazat sa. Konecne, dnes tam bude bohata navstevnost, tak ako je vzdy v sobotu vecer ked sa da jest a popijat na niekoho ineho ucet. V minulosti som sa aktivne zucastnil na tom turnamente. Nie na kurtoch, ale v obsluhe baru ci pecenim hamburgerov a klobas. Teraz to uz nie je potrebne, Kunstadti zamestnavaju hadam uz 50 ludi v ich troch obchodoch a teda maju dost ruk, ktore vdacne pomozu aj na turnamente.

Vcera som mal “stastny den”! Toho stastia v poslednych rokoch vela nemam, skor viac nestastia! To adresujem na “stastie” v loteriach akehokolvek druhu. V minulosti moja najvacsia vyhra na nejakej loterii bola 100 dollarov, na Lote 6/49 som raz vyhral 60 dollarov a parkrat po 20 alebo 10 dolaroch. Ja nie som chorobny hazarder. Ked raz zacas vsadim tak nikdy nie viac ako 20 dollarov aj to len vtedy ked tych 20 vyhram. Inac sa viem zdrzat a neutratim viac ako 10 dollarov. Pred par mesiacmi prisli s novou loteriou ktoru nazvali “Loto MAX” a na nej prva cena je vzdy najmenej 50 milonov a obycajne az 25 az 35 milionovych cien. Zrejme vidina tolkych milionov asi je velmi lakavym stimulom, ze ludia tuto loteriu kupuju vo velkom, ze mozu davat take ceny. Trik vyhrat je v tom, aby clovek zo 49 cisiel uhadol na prvu cenu sedem cisiel. To sa nedeje na dennom poriadku. Par ludi uz vyhralo prvu cenu a aj tie milionove. Ja som vyhral dvakrat po 20 dolarov, ale vcera na moje mile prekvapenie to bolo 143 dollarov. “No big deal” ale zaplatilo mi to nakup potravin a dal som dalsich 20 dollarov na buduci tah loterie. Ta moja vyhra povzbudila Agi, ze tiez obetovala par dollarov na buduci tah. Bodaj by jej stastie zaprialo ako mne a viac.

Ten zbytok toho vina sa po dvoch poharoch caju minul a tak do dalsieho pohara som dolial zbytok cerveneho martini, ktore uz dlhsiu dobu lezi v bare bez pouzitia. Ci to malo alkoholickeho stimulu rozhybe moj mozog, neviem. Som ale uz na druhej strane a hadam sa dopracujem k jej koncu. Ked nie, aj tak sa nic nestane lebo pochybujem, ze niekto z citatelov mojho blogu sa dostane cez prvu stranu a nie to cez obe. Aj ked v nadpise uvadzam “Letters for friends and family”, tieto prispevky robim aj pre seba, aby som akosi chronologicky zachytil zaujmavejsie aspekty prezitych dni vo forme dennika. Poslednych par rokov, od kedy som zvolil tento sposob komunikacie som umiestnil uz viac ako 239 dvojstrankovych listov. Pomaly by z toho mohol byt maly roman. Hahahaha! Ked spominam roman, tak ma od docitania knihy The Panic Zone od Rick Mofinu deli len niejakych 30 stran. Dufam ze dnes ta kniha padne.

V poslednom prispevku som spomenul, ze som sa zastavil v Rogers Video za filmom The Girl with Dragon Tatoo” Vsetky boli von a tak som skocil tam aj vcera a poziadal som aby mi zavolali, ked film niekto vrati. Len co sme prisli domov, z nakupu uz mi ta kocka z Rogers zavolala, ze prave dostali jedno DVD nazad, ci mi ho maju podrzat? Za 5 minut som bol pre DVDecko. V jednom som sa minule zmylil, lebo ma niekto mylne informoval, ze DVD je dabovane v anglictine. Nebolo, je to svedska verzia, tak ako som ju videl pred dvoma mesiacmi. Musim povedat, ze po vareni a peceni na dnesny a zajtrajsi den sme si DVD hned v podvecer pustili. Agi bola fascinovana tak ako posledne po vzhliadnuti druheho dielu. Ja som bol tiez velmi uspokojeny, lebo som si ho daleko viac uzil. Super film, kriminalka aka ma byt s elementom vysetrovacieho zurnalizmu. Myslim, ze na Slovensku film isiel pod menom “Muzi ktori nenavidia zeny” ci tak nejak.

Vyuzijuc skutocnost, ze k Marianke prisla Nancy aby na nu dohliadla, ja som vzal Agi na dalsi kratky vylet, tentokrat do Muzea Civilizacie. Nie na prehliadku, ktora by vzala az tri hodiny, ale sme sa zastavili v kine IMAX na film HUBBLE v 3D verzii. Uchvacujuce zabery z vesmiru, ktore vyrazaju cloveku dych. Tie miliony sustav a biliony hviezd! Tie bilionove vzdialenosti svetelnych rokov vzdialenych galaxii. Co si mi nepatrni cervici pohybujuci sa na zemi, namyslame aki sme doleziti? Treba vidiet a vytriezviet, ze toto vsetko stvorila niejaka sila, ktoru nazyvame Boh, Allah ci Budha.

Zajtra ma caka ist rano znovu do fitka a trochu kalicit moje ochabnute telo, aby som sa dostal aspon do nejakej lepsej formy. Musim stacit mojim dvom partnerom, ked sa oni vratia do fitka na pravidelne treningy.

Myslim, ze som v koncoch s mojou ulohou dat dohromady dve strany. Do konca tej druhej strany ostavaju asi tri, ci styri riadky. Uz sa nejdem namahat.

Pozdravujem a prajem prijemne dni leta. Uz dlho nebude trvat tak si ho uzivajte!

Milan