Tuesday, February 27, 2007

Sorry being late with my blog


DUSAN SELIGA, STVRTY Z LAVA V BIELEJ KOSELI A S PALICKOU V RUKE. ZOMREL MINULY PIATOK V KOSICIACH NA INFARKT. BOL TO NAS KAMARAT ESTE Z ROKOV ZACIATKU KULTURISTIKY V 60- TICH ROKOCH. NA FOTOGRAFII JE V SPOLOCNOSTI BRATOV Ivana a Petra URICKOVCOV, Dura VISNEHO, Dusana MATUSIKA A Misa CAPLU Z MINULEHO ROKU. POHREB BUDE MAT V TIETO DNI V BLAVE. (photo courtesy L. Majora)
Ottawa 02 27 07 – utorok
Mili!
Uz som davnejsie tak tazko nezarezaval v kuchyni, ako dnesne doobedie. Este vcera som skocil do nedalekeho masiarstva a kupil som peknu davku vyudenych bravcovych a hovadzich rebier. Zastavil som sa v potravinach, dokupil som este jednu velku surovu sunku, kyslu kapustu, zeleninu. Sunku a rebra som hned dal do nasho najvacsieho hrnca varit. Do vacsej nadoby som namocil fazulu, aby sa nabobtnala a ja dnes rano som mohol sa zacat zvrtat okolo sporaka.

Rozhodol som sa z toho vyvaru urobit dve polievky. Kapustnicu, ci spravnejsie kapustovu polievku a druhu “fazulnicu”. Obe polievky su skoro ako “dvojicky”, lebo do oboch isli vsetky ostatne dobroty rovnako. Korenova zelenina, zemiaky narezane na male kocky, debrecinske klobasky, rebra, sunka, vyprazena slaninka, oprazena cibula, cesnak, koreniny, atd. Rozdiel bol len v tom, ze do jedneho hrnca isla kapusta a do druheho fazula. Plne styri hodiny som sa obracal okolo sporaku! Z vysledku sa budeme este dlho tesit. Ved v kazdom hrnci je aspon 8 az 10 litrov hustej, vydatnej polievky, ktora nam posluzi ci uz ako obed, alebo v nutnosti aj ako vecera. Urcite dnes ako vecera, lebo vonkoncom nemam chut este nieco robit v kuchyni.

Dusan Seliga v spolocnosti najblizsich kamaratov Juraja Visneho a Ivana Uricka minuly rok V Blave pri prilezitosti ME v kulturistike (photo courtesy Luda Majora)
Este som nestacil nieco zjest z jednej alebo druhej polievky, ked Marcela mi oznamila, ze uz ma umyte flase na plnenie s davnesie urebenym a odstatym bielym vinom. Cakala ma druha varka roboty. Z jedneho demizonu obycajne naplnim 30 az 31 7dl. flias. Mal som dva take demizony len nie dost flias. Ostatok som naplnil do troch galonkovych demizonov. Stihli sme este pred druhou, preliat na druhu fermentaciu dalsie dva demizony. Nechcel som aby mi uslo vysielanie z parlamentu “Question period”. Teraz ma caka ta najtazsia sichta! Napisat moj dvojstrankovy list – prispevok do mojho “zanedbaneho” blogu.


"BELEHRADSKA SESTKA" popularnych a prvotriednych Bratislavskych kulturistov 60-tich rokov. Zlava stojaci: Mackie Pipasik, Andy Hanzlik, Brano Kochan, Ivan Uricek, Duro Visny. V klaku dnes uz nebohy DUSAN SELIGA

Moj jediny prispevok na moj blog bol este zo zaciatku tohoto mesiaca. Je to urcite dlhsie ako dva tyzdne, co som nic nenapisal a nic neumiestnil na moj blog. Pokusil som sa raz, ci hned dvakrat zacat pisat, ale len som cumakoval na obrazovku a z hlavy nic nevyslo! Vytiahol som laptop a rozlozil som si ho v jedalni na stol. Odtial mam vyborny prehlad co sa deje v kuchyni, vo “family room” kde sedava Marianka, dokonca odtial vidim aj na telku. Ked pocuvam radio, co vzdy robim, nikoho nevyrusujem. Z toho miesta vidim do nasej ulice a cez studio na nasu terasu a golfove ihrisko. Strategicka pozicia hahahaha! Prcina mojej mlcanlivosti by sa jednoducho dala charakterizovat ako LENIVOST! Druhy dovod bol, ze som bol zacitany do vybornej kriminalky Predator. Cim viac som sa blizil ku konci, tym viac som sa ku knihe vracal a negoval som vsetko ostatne. Hned potom som sa zacital do dalsej vybornej kriminalky od spisovatela David Baldacci s nazvom: THE CAMEL CLUB. Baldacci sa pred rokmi preslavil svojou prvotinou “ABSOLUTE POWER” v hlavnej ulohe kulturneho a inteligentneho zlodeja bohatych obydli Clint Eastwood. Od vtedy Baldacci uverejnil aspon jeden tucet dalsich knih. Polovicku som precital a teraz zacinam dobiehat zameskane. The Camel Club sa zaobera ukladmi extremnych islamskych teroristov, ktorym sa podari uniest prezidenta USA. Ostava mi asi 100 neprecitanych stran. Dalsi, pravdepodobne malicherny dovod, co ma zdrzalo od pisania, bola skutocnost, ze nemam ziadne cerstve, zaujmave fotografie pridat k blogu.

Tak ako predchadzajuci aj tento zaber je z dovolenky v Bulharsku mne poskytnute Durom Visnym. Stvrty z lava je nas spolocny kamarat blondak Dusan SELIGA
Prvy, kto reagoval na nedostatok mojej blogovej korespodencie bol kamarat z Nemecka Sano B. Pred par dnami to zas bol Alex z Calagary a dnes dokonca moj brat Edo, ktoremu sa zdalo moje mlcanie pridlhe a podivne! Zrejme sa naslo par ludi, co si povsimli, ze nejak meskam s mojimi listami. Nic vazneho sa vsak nedialo v nasom zivote, ktore by stalo zato o tom pisat. Dni utekali bez vecsieho vzrusenia. Bol som lenivy nie len pisat, ale zacal som byt nedosledny aj s chodenim do fitka na treningy, lyzovat, ci uz na nasom backyarde (golfisti) alebo na svahoch Pakenhamu, Camp Fortune a inde. Dovod bol hlavne v neprijaznivom velmi studenom a veternom pocasi! Komu by sa chcelo ist von, ked teploty sa pohybovali s “wind chill” faktorom okolo -30 st. vacsinu februara. Uz sa zotavujem z mojej lenivosti. Vidiet to aj na dnesnom dni, ze som sa doteraz nezastavil mimo vzhliadnutia dvoch politickych programov, ktore som si nechcel nechat ujst.

Aj ked som bol lenivy ist do fitka alebo na lyzovacku, poctivo som kazdu nedelu doobeda na jedenastu hodinu odskocil do kina. Snazil som sa dobehnut vidiet niekolko filmov este pred odovzdavanim OSCAROV. Neviem, ci som v mojom poslednom prispevku spominal Eastwoodov film: LETTERS FROM IWO JIMA. Vynikajuco urobeny film. Je ho treba vidiet aj napriek skutocnosti, ze je skoro cely v japoncine. Film z II svet. Vojny v Pecifiku. Videl som aj film HANNIBAL RISING. Doporucujem len ludom ktori znasaju filmove nasilie. Vrele vsak doporucujem film THE QUEEN!

Ako sa hovori " NECH TI JE DUSAN ZEM LAHKA" Ostanes navzdy v nasich spomienkach.

Poslednu nedelu som vynechal a nesiel som nikde, lebo som ocakaval milu navstevu mojho byvaleho suseda z Mississaugy Douga Terriho. Doobeda mal tu v Stittsville nejake stretnutie s nejakou damou, s ktorou mal “blind date” dohovoreny cez pocitacovu zoznamku. Doug bol nie len mojim susedom ale aj treningovym partnerom. Spolu sme chodili do fitka a behat aspon trikrat tyzdenne po dlhe roky. Momentalne byva asi jeden a pol hodiny od Stittsvillu, sam v lesoch, ktore kupil po rozvode. Zveladuje nieco ako chatu a inac pracuje ako “predavac” pre firmu so stavebnym materialom v Kingstone. On sa u nas zastavil uz pred dvoma tyzdnam, ja som bol v kine a Pierretta chudaka nepustila ani do baraku. Tentokrat sa ohlasil dopredu a na moje prekvapenie mi priniesol niekolko flias zavareneho masa zo srnca a zo srny. Este som nechutnal, len ked ma k tomu donuti nudza. Ja som ho vypravil domov s krabicou 12 flias vina, aj ked on uz vraj nepije dlhsie ako rok a pol. Bude mat pre hosti! Zdrzal sa az do neskoreho popoludia. Dobre sme si pohovorili, vsak sme vedla seba byvali dlhe roky pobytu v Mississauge.

Pred rokom a nieco to bol spoluziak a priatel Laco Zacharides co umrel. Chodil som s nim na Lesnicku skolu v B. Stiavnici a neskorsie na ITVS v Prahe. Zaber je zo stretnutia v Blave, niekolko mesiacov pred jeho umrtim. Kto z nas bude nasledovat????

Vcera som obdrzal spravu od Klari z Kosic, ktoru neskorsie potvrdil Sano B. a aj Ludo Major, sefredaktor z Muscle and Fitness, ze nas dlhorocny kamarat, architect a byvaly Bratislavsky kulturista Dusan Seliga zomrel minuly tyzden na srdcovu porazku v Kosickej nemocnici. On zil v Bratislave, jeho rodicia v Kosiciach. Otec bol maliar, mam od neho tri prace, zomrel pred par rokmi. Jeho mama zomrela pred niekolkymi dnami. On prisiel do Kosic zariadit jej pohreb. Vraj uz pred odchodom z Blavy sa necitil dobre. Po pohrebe mamky isiel rovno do nemocnice, kde cez vsetky zachranne prace mu nepomohli a umrel s masivnym infarktom. Pred rokom to bol moj studijny kolega Laco Zacaharides, teraz je to nas kamarat zo zaciatkov ceskoslovenskej kulturistiky. Ako sa hovori: Nech mu je zem lahka! Bol len par rokov po 60-tke. Kto z nas starcekov je na rade?

Vsetko najlepsie praje

Milan

P.S. Duro, vdaka za poslane fotky!

Friday, February 09, 2007

Arkticky mraz

Rano pred siestou som bol uz von odpratat sneh z nasej "driveway"


Ottawa 02 07 07 – streda
Dnes na obed som sa dopustil “tazkeho hriechu”! Zjedol som malu porciu spagiet, co som neurobil uz dlhe roky. Chcel som si overit, ci sa este pamatam ako chutia. Musim povedat, ze velmi dobre. Fuj!!! V mojej kuchyni spagety su na indexe nedoporucovaneho, viacmenej zakazaneho jedla. Ja povazujem spagety za skodlive jedlo, ktore viac ublizuje nasmu zdraviu, ako prospieva. Je v kategorii, ako vsetky procesovane cestoviny, pasty, kolace, torty a pod. Mimo vysokej prazdnej kalorickej hodnoty, nadmernej davky uhlovodanov, nemaju ziadnu vyzivnu hodnotu. Ten balik spagiet lezali v skrini uz dlhe mesiace, ked nie roky.

V chladnicke som mal rozmrazenu borscovu polievku, ale len jednu davku. Mal som este dost omacky, co ostala z plnenej papriky. Majuc obavu, co urobim na obed, aby si dievcata po plavani dobre najedli, na ceste pre ne som prisiel s napadom tu omacku servovat so spagetmi. Vedel som ako na taketo “dobroty” su zatazene Marcela a Marianka. Hurrrrra, dievcatam sa roziarili oci. Mne odpadla povinnost ocistit a varit zemiaky. Nevediac ako sa spagety nabobtnaju pri vareni, dal som do vody trochu viac, ako oni mohli zjest. Ponukol som sa im pomoct! Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!!!! Hadam mi moje svedomie odpusti, ked uz nechodim na spovede, do kostola, ci sa nemodlim a nemozem si ani kupit odpustky! Tie uz davno vysli z mody,ze?! Hahaha!


Dievcata su pripravene vyrazit na plavaren, dlho sa usmievat nebudu, hahahaha, caka ich arkticka zima



Este stale ostalo dost pre dve davky. Dnes na veceru budem robit paprikas z kurcacich “drums” noh. Nemam ani ponatia, ako sa po slovensky povie spodna cast kurcacieho stehna. Marcela tiez nevie. Je pomaly cas zacat aj varit, ked sa o piatej chcem pozerat na moje preferovane politicke programy. Este doobeda som stiahol z kurcacich noh kozu. Spominajuc si na nas pobyt v Talinsku, ked aj k obedu nam servovali vino (nie v uteceneckom tabore), tak som otvoril flasku aj k dnesnemu obedu. Este stale z nej usrkujem. Marcela sa na moje urgovanie vybrala dole do basementu priniest dalsie flase cerveneho a bieleho. To by som sa dopustil dalsieho “tazkeho hriechu”, keby sme k veceri nemali mat vino. Popijal ho Kristus, ked premenil vodu na vino, ci tak nejak!? Na jeho pamiatku popijaju ho knazi, len veriacim nedaju po prijmani ochutnat. Protestanti su viac ziclivi a nechaju z vina obliznut aj chudobe. Ci sa mylim?



Marcela s Mariankou pozuju pred nasim barakom, predtym ako sa vydaju na plavaren

Vecera sa vari a mne ostava len 10 minut aby som stihol zaciatok vysielania “Politics” a “Mike Duffy Live”. Marcela sa predsa len vybrala pred zotmenim este prebehnut na bezkach. Hrdinka to v tento mrazivy podvecer nechat sa premrznut a oslahat vetrom. Aj ked teplomer ukazuje len nieco cez -10 st. s vetrom sa to citi ako -22. Stale vela pre mna a moje pohodlie. Uvidim, ako sa ukaze zajtrajsok. Hadam sa aj odvazim ist von. Najradsej na zjazdove lyzovanie, urcite viac prijemna aktivita, ako ist na bezky a trapit sa urobit niekolko koleciek na golfisti. Ale o tom potom!



Aj ked vonku je len nejakych -14 st."Windchill factor" sa citi ako by bolo -28, mudrejsie bude si chranit tvar salom!


02 08 07 - stvrtok
Dievcata uz pred hodinou odisli na plavaren. Len co vyliezli z baraku, hned sa babusili do salov, ked ich ovjal mrazivy vietor. Ten arkticky zavan zimneho pocasia este pretrvava a ukazuje sa, ze este bude dlho. Len zajtra sa ma mierne oteplit, ale zas ma priniest snezenie. Hore na severe Toronta uz dnes dostali 30 cm noveho snehu. Niekde v state New York vraj spadlo az dva metre a daco. Hovoriac o snehu, dnes rano, este pred siestou, ked som isiel vybrat z pred dveri noviny, vsimol som si, ze cez noc padlo par centimetrov noveho snehu, ktory nebol v predpovediach. Tak ako za davnych cias v Mississauge, natiahol som teplaky cizmy a vetrovku a uz som sa prehanal po nasej “driveway” a terase. Nic vazneho, aspon som sa nadychal cersveho vzduchu.

Obdivujem sa Marianke, ktora nikdy nepovie nie, ked treba ist von na prechadzku, ci na plavaren, nech je akekolvek zle pocasie. Koniec koncov, je to prenu vitana zmena, ked vacsinu dna presedi pred telkou. Este stastie, ze existuje televizia a ju zabavi, zvlast ked idu vseliake komedialne serialy. Niekedy sa nevie zastavit smiat a zo seba len dostane ”pane boze, pane boze”, co zopakuje v zachvatoch smiechu mnohokrat. Ked nahodou ide nieco, co ju prestane bavit a ona strati zaujem sa pozerat, zacne robit, co ja volam “tisic jarnych kilometrov”, okruh cez obyvacku, jedalen, kuchynu. To je obycajne naznak, ze potrebuje sa mierne unavit a zahnat vnutornu nervozitu, ako nasledok jej onemocnenia. Velika skoda, ze chuda stratila schopnost sa vyjadrovat vo vetach a komunikovat. Ostali jej len niektore slova alebo vyrazy. V sucastnosti je to slovo “voda”, ktore opakuje pri kazdej prilezitosti. Mozno dosledok chodenia na plavaren a do vody – kto vie ako k tomu prisla.

Prisiel cas pre mna ist von, vyzdyhnut dievcata a skocit na maly nakup. K pocitaci sa dufam vratim neskorsie poobede.



Teplomer na okne ukazuje len nieco cez -10 stupnov. To preto, ze je na slnku. Skutocna hodnota je daleko vacsia


Hahahaha, myslim, ze v mojom poslednom, alebo predposlednom liste som si stazoval, ze na nakupy by mal chodit miesto mna niekto iny, kto by bol rozumny, pragmaticky a nenechal sa zviest a kupovat, akoby zajtra mala zacat tretia svetova vojna. Fakticky, vybral som sa kupit hrozno, syr pripadne nejaku mensiu tortu pre Zuzku aby sme jej mohli zapriat “Happy Birthday”. Kupil som zmrazenu, samozrejme tu najvacsiu a naplnil som vozik za 220 dollarov. Hrozne! Som vylozeny nakupovaci maniak! Musim ale priznat, ze jedna polozka, software “Quick Tax” ma stala cez 40 dollarov. Minuly rok som za pomoci Belu R. pripravil danove prehlasenie, ktore bolo bez reptania berneho uradu prijate. Tentokrat to priznanie asi budem robit sam. Minule som sa bavil o tom s Lidiou a ona tiez pouziva ten isty software. Prinajhorsom mi ona pomoze to dat dohromady.

Ostava mi do konca druhej strany miesto tak akurat na jeden kratsi odstavec. Ked sa ale pozeram na hodiny, je cas ist do kuchyne a zacat pripravovat veceru. Trochu viac komplikovanu. Moja sestra Bibka mi dala recept na tzv. zidovske rezne. Ja som nasiel ten recept v slovenskej obrazkovej kucharke pod nazvom: hovadzie rezne. Mam krasny kus hovadzej falosnej svieckovej, uz len narezat, naklepat so struhankou, obalit vo vajciach, zapiect a dat dusit s cibulou a hubami v uzavretej nadobe a v trube. Vyborna pochutka.

Inac nic noveho v nasom zivote, akurat skutocnost, ze sa potacame blizsie a blizsie k nasemu koncu. Veselo starneme, vraskatieme, obalujeme sa do tuku, stracame silu, svaly, vlasy a mnoho viac! Pekna vidina buducnosti! Na ako dlho?

Zabudnite na ten pesimistycky pohlad nasej buducnosti. Zatial sa vsetci tesime zivotu, tak sa radujme a oslavujme kazdy den! Pozdravujem a prajem dobre zdravie!!!!




HAPPY VALENTINE


Milan

Friday, February 02, 2007

Stress Test

Zima z pred dvoch rokov bola daleko bohatsia na sneh a moznost urobit pekne snimky z nasej terasy.
Ottawa 01 31 07 – streda
Snezi! Skor by som povedal, ze sneh len poletuje! Co to padne aj na zem. Nic vazneho, len postrasenie! V noci ma padnut trochu viac! Cerstvy sneh na nasom golfisti dobre padne. Zjemni nas bezecky okruh. Ani nasim lyziarskym svahom v blizkosti neublizi trochu viac snehu. Co je dolezitejsie, ze tie studene dni a noci sa stali trochu viac prijatenymi. Konecne, silny uchop -30 stupnovych nocnych mrazov povolil a prisla miernejsia zima. Este stale cez den niekde okolo -12 az -14 stupnov. Hlavnu ulavu pocitime az zajtra, ked mraz zide dole na -3 stupne.

Ked som dievcatam ponukol, ze ich odveziem na plavaren (aj tak musim ist von dokupit par veci do kuchyne), Marcela sa pozbierala, obliekla a vybehla na bezky! Vraj aspon na polhodinu. Neviem, kde sa v nej berie to “lyzirske nadsenie”? Asi pre skutocnost, ze od casu, co chodila do skoly, na lyziach nestala. Teraz ma idealne podmienky si zalyzovat. Vyborne lyze, lyziarske bezecke topanky, prejdenu trat 20 m od nasej terasy. Pochybujem, ze ked sa vrati nazad do Kosic, alebo Trebisova, kde maju rodinny dom po rodicoch, este niekedy stane na lyze.

Marcela si neda utiect prilezitost ist lyzovat kedy len moze! Neviem kde sa berie to nadsenie?


Ja som sa prebudil dnes okolo druhej rano. Vedel som, ze nebudem vediet zaspat pokial nejak neunavim oci. Nevahal som a zacital som sa do knihy Predator. Po nejakej hodine som bol pripraveny pokracovat v spanku. Zobudil som sa na minutu a sekundu o siestej hodine, ked obycajne zapnem radio CFRA, aby som si vypocul spravy a rozbory o com sa cez den bude v Ottawe a v Canade hovorit. Precital som si par clankov z novin a o osmej som uz bol dole za pocitacom, skontrolovat e-mailovu postu. Ked som nemal viac ako 20 mailov tak ani jeden! Pokial som vsetko precital a pozrel bolo uz nieco po desiatej. Doniesol som si do jedalne moj laptop pocitac a stihol som tak akurat naklepat prve dva odstavce a musel som ist!

Vzal som dievcata na plavaren! Marianke som ponukol moju zltu, lahucku ale velmi teplu vetrovku. Podivil som sa, ked jej celkom sedela a nebola v nej stratena. Ja som pokracoval do predajne “Farm Boy” na “maly” nakup. Hahahaha! Musim sa zasmiat, lebo z maleho nakupu bol to nakup velky! Ja som fakt v tejto oblasti nepolepsitelny! Ja by som nemal chodit na nakupy, radsej niekto kto, je racionalny a pragmaticky! Na papieri som mal napisanych asi 10 veci, ako maslo, mlieko, tvaroh, zemle a este nieco zo zeleniny. To vsetko by nemalo stat viac ako 30 dollarov. Nakoniec som mal naplneny vozik a nakup ma stal 140 dollarov. Dnes sa ani nepokusam zacat varit. Planujem urobit hrniec borscu, plnenu paprika a este ostane aj na fasirku! To aby som si usetril pracu s varenim na prichadzajuci vikend. Potom sa cudujem, ze nie a nie zhodit vahu! Musim z toho jedla pribrat uz len z pohladu a vone, nie este, ked to mam konzumovat!

Este som poriadne ani nevybalil vsetko zo sackov, ked sa u dveri objavila Lidia! Prisla z plavarne. Ci vraj ma Marcela upozornila, ze pride na kavu? Dievcata boli este stale na ceste domov. Nie len, ze som Lidiu pozval dalej na “expresso”, ale aj na sosovicovu polievku, ktora ostala este z minuleho tyzdna. Pri kave sme si dobre pohovorili o vseliakych financnych problemoch v penzii, ako a co robit, aby sme platili co najnizsie dane. Danovy urad ale nijak neoklames, ti zderu z cloveka aj poslednu mincu!

Marianka sa uz moze znovu smiat a nie len so zavretymi ustami.


Ako som spomenul v poslednom prispevku, v pondelok som isiel s Mariankou k zubarke. Vzal som so sebou ulomenu korunku. Necakali sme v cakarni ani minutu. Len co sme dali dole topanky a kabaty uz Marianka lezala v kresle. Sestricka jej chcela z toho chybajuceho, ulomeneho zubu urobit rentgen! Kdeze, Marianka stale vytlacala von ten plasticky ram, na ktorom bol film. Jednoducho ani za mojej intervencie neboli schopni urobit snimku. Zubaraka jej vycistila zvnutra korunku a ulomeny zub, naplnila cementom, zalozila a moj bezny ucet bol o 220 dollarov lachsi! Zub drzi a Marianka sa zase moze na plne usta usmievat! S tym usmievanim nemala problem aj bez toho zubu, fakticky sa na tom, ze bola tri dni “strbava” veselo zabavala, nemajuc z toho nijaky mindrak.

Marianka bola "strbava len tri dni. Korunka je nazad kde ma byt a Marianka sa moze usmievat aj s otvorenymi ustami

Pokracujem uz davnejsie po veceri! Ta bola vyborna! Kuracie prsia na hubach a smotane! Ja som tie prsia narezal na platky, osolila okorenil. Tiez huby a Marcela to dokoncila na sporaku, zatial co ja som si pozeral “Politics” a Mike Duffy Live”. Dnesne druhe sedenie parlamentu by sa dalo nazvat “suboje politickych gladiatorov”. Hlavnym sporom v parlamente je sucastna politika “prostredia”, jeho oteplovania a Kyoto programu. Pateticky boj liberalov, ktori za 13 rokov u moci neurobili nic, zero progress po podpisani toho idiotskeho protokolu, ktory hovori, ze Canada musi rocne dat 5 miliard dollarov krajinam ako je Rusko, Cina, Brazilia a podobne krajiny, ktore ani ten protocol nepodpisali. Je to humbuk, ktoreho sa uchytili lavicove sily a ktore chcu fakticky podrazit industrialny a technologicky rozvoj krajin prveho sveta. Idioti!


Marcela vytrvale studuje anglictinu, nevzdava sa, uz prepisala niekolko mojich ucebnic .

02 01 07 – stvrtok
Borsc urobeny! Chuti vyborne a bude na dva tyzdne! Zamrazim! Namiesal som maso s ryzou na plnenu paprika a na fasirku. Uz len dokoncit! To pobiehanie po kuchyni ma vie viac unavit ako pobiehanie na bezkach, ci zjazdovkach. Ba dokonca viac, ako dnesny STRESS TEST.

V utorok rano som mal appointment u srdciara. Poziadal som o to nasho rodinneho lekara po tej malej nevolnosti pred Vianociami a este raz po nich. Srdciar ma preklepal, vzal si historiu rodiny vzhladom k srdcovym chorobam a objednal si ma na dnes rano na stress test. Podla technika, ktory ten test robil, vraj som ho prekvapil svojim vysledkom a vytrvalostou. Nepocital, ze pojdem tak dlho za stazovanych podmienok. Ja som bol pripraveny ist este dalsie tri minuty za najtazsich podmienok, ale on skoncil moj test po 10 minutach. Srdciara som uz po teste nestretol, vzal so sebou vsetky vysledky a vraj ked najde nejaky problem, tak mi zavola na pokracovanie dalsich procedur. Mam taky dojem, ze som ho asi sklamal, ze mi nic nie je! Bodaj by som mal pravdu!

Mam este jednu velmi pozitivnu spravu! Boba mi dnes oznamila, ze Anka, buduca “care giver” Marianky obdrzala viza a bukovala jej letenku na 22 marca. Dalsi kamen z mojho srdca odpadol a mam zas na nejaky rok pokoj. Vzdy mi odlahne, ked sa moj problem pozitivne vyriesi.

Presne tak ako na tomto zabere, aj dnes sedim za pocitacom od rana!

To prajem aj vam vsetkym, aby akykolvek problem, ktory vam zneprijemnuje zivot sa podobne pozitivne vyriesil. Vsetko najlepsie do noveho mesiaca praje:

Milan

P.S. Nemam ziadne lepsie nove fotky, tak prikladam nejake zo starsich!