Tuesday, September 26, 2006

vylety

SEPTEMBROVY ZAPAD SLNKA Z CHATY
Eastmen 09 20 06 – streda
Uz davnejsie som sa dohovoril s Emilom M., ze sa v stredu k veceru stretneme u Gabiho a Barbary na chate. Od nas zo Stittsvillu je to k nim okolo 330 km. “No big deal!” Gabi ma sice varoval, ze predpovede pocasia nie su najlepsie, ked som mu spomenul, ze z domu vyrazime skoro rano, aby sme mali cas sa zastavit v Montreali. Trochu sa povozit a poukazovat dievcatam par zaujmavejsich miest. Ked bude rano prsat, vyrazime neskorsie a pojdeme rovno k nim! V Montreali sa mozeme zastavit aj v piatok, ked sa budeme vracat nazad do Ottawy. Rano, ked som sa prebral k zivotu a nakukol von, skutocne to nevyzeralo na pekny den. Bol som dohovoreny s Petrom, ze si rano zatrenujeme este pred nasim odchodom a tak som aj urobil. Lahko prsalo, niet sa kde ponahlat! Ked sme vysli z fitka okolo deviatej, svietilo slnko. “Good”, ide sa hned na cestu. Ja som nebol vobec pobaleny a nemal som ani ranajky. Chvilu mi trvalo sa dat dohromady, ale uz pred desiatou sme boli na ceste a za dve hodiny na razhladni Mt.Royal. Previezol som dievcata po meste a aj okolo Dawson College, kde sa stala ta tragedia so strelbou, zabitim jedneho dievcata a zranenim asi 18 studentov. Pred vchodom a okolo plotu boli este stale stovky kytic kvetov aj po tolkych dnoch od toho pripadu.
V MONTREALI NA MT.ROYAL

Ottawa 09 25 06 – pondelok
Tak som nacal moj list (prispevok do mojho blogu), pred piatimi dnami v stredu poobede, ked sme sa usalasili u Gabiho a Barbary na ich chate. Dalej som sa nedostal. Po tom odstavci som skoncil s pisanim aj ked pocitac som mal otvoreny do poobedia druheho dna. K pisaniu som sa uz nevratil. Nemal som vhodne prostredie, aby som kludne pokracoval dalej. Bolo nas trochu viac a slusnost vyzadovala, aby som sa venoval spolocnosti priatelov a prinesenym dvom galonom vina, ktore sme v neskorych poobednajsich hodinach zacali vaznejsie konzumovat.
GABI, MOJ NOVY KLIENT NA STRIHANIE

Ked sme prisli na chatu okolo stvrtej Gabi s Emilom boli zaneprazdneni pilenim dreva a jeho rubanim. Podarilo sa im pripravit na zimu peknu hromadku. Dvakrat tolko je este v planoch napilit a nasekat. My sme to s Gabim na druhy den nalozili na vlecku a odviezli do drevarne. Pred vecerou Emil pozval dievcata na navstevu jednej blizkej farmy divokych jelenov a srn, pestovanych na maso z divociny. V Canade je zakazane predavat maso alebo lovit vo volnej prirode s umyslom predaja. Dovoleny odstrel je len pre vlastnu konzumaciu. Ulovena zver sa nesmie predavat pre komercne pouzitie. Zver pestovana na farmach je ina pesnicka. Zvierata mozu byt pestovane a komercne predavane. Hlavne restauracie maju o zverinu zaujem. V Stittsville, nie velmi daleko od nas mame podobnu farmu. Zo dvakrat sme boli s Petrom na tej farme kupit maso z jelena. Je to nesmierne predrazeny produkt. “Prime Roast”, nieco cez jeden kg. nas stal az 90 dollarov. Nehorazna cena.
Tradicne chutna vecera u Gabiho a Barbary na chate

Pred odchodom prisla nas pozdravit NORA, dcera Fera F.
Po paradnej veceri, ktoru pripravovala Barbara, my “traja muzi v chalupe” sme pokracovali v popijani vina hlboko do vecera. Prvy odpadol Emil a len my dvaja “vytrvalci” s Gabim sme pokracovali v usrkavani vina a v jalovych debatach hlboko do noci. Po takych pijackych hodoch clovek by ocakaval na druhy den poriadnu “opicu”. Nic takeho! Ani som neostal dlhsie v posteli. Ked som prisiel do jedalne Gabi uz sedel v kresle pri okne a popijal kavu. Dlho sme nelenosili a po vydatnych ranajkach sli sme robit. Gabi pred nejakym casom sa rozhodol pristavat k drevarni za jeho komplexom dalsiu miestnost na vseliake nepotrebne haraburdie, ktore predtym drzal v tej drevarni. Potreboval dokoncit pokrytie strechy sindlami, aby mu do tej miestnosti neprsalo. Ja som toho vela nenarobil, len som mu robil spolocnika.
MONTRALSKE CASINO V BYVALEJ FRANCUZKEJ BUDOVE EXPA 67

STARE MESTO VILLE MARIE - CITY HALL V MONTREALI

Aj ked som mu vela na streche nepomohol, predsa len som urobil jednu velmi uzitocnu sluzbu. Gabi mal uz nehorazne dlhe vlasy, poziadal ma ci ho nemozem ostrihat. Posledne som ho strihal, ked sme boli este v Prahe na studiach. Bol nesmierne spokojny s mojou pracou. Vraj tak dobre uz dlhe roky ho nikto neostrihal. Vyhrozoval sa, ze najblizsie ked bude potrebovat strihat pride az do Ottawy. Ked som uz bol vo svungu strihania, pristrihol som vlasy aj Emilovi, napriek protestom Alice. Nakoniec aj ona bola spokojna s mojou robotou. Peter K. je uz davnejsie mojim zakaznikom, ked zistil, ze moj strih sa mu viac paci ako na jeho hlave pachala Zuzka. Stal som sa jeho dvornym holicom. Odteraz aj Gabiho.

Pocas dna na chatu prisli dalsi priatelia Barbary a Gabiho. Bob R. professor fyziky na McGill Univerzite s jeho manzelkou a nejaka indka s menom Viera. Ja som sa dost zabavil s Bobom na rozne sucastne politicko – spolocenske udalosti. Ostali na veceru a dost neskoro vecer sa vracali nazad do Montrealu. Emil odisiel hned poobede do Sherbrooku pre jednorazovu licenciu sobasit. Jeho sportovy zverenec, ktoreho trenuje vyjadril ziadost, aby ich Emil zosobasil. Vraj to nie je velky problem dostat taku jednorazovu licenciu. Musel sa len oboznamit s par zakonmi a absolvovat nejaky pohovor. Emil uz mal aj pripravenu rec k novomanzelom ako sobasny uradnik. Spomenul, ze ked si ten prihovor precital po vsetkych zmenach a upravach, tak sa rozcitlivel, ze mu vyhrkli do oci slzy.
NA NAVSTEVE U FERA FEDORYAKA
V piatok rano sme sa uz nie velmi zdrziavali a len co boli dievcata zbalene po ranajkach sme vyrazili do Montrealu, aby sme absolbvovali druhu cast obhliadky mesta. Cielom bolo stare mesto. Kedze nase tulanie sa trochu predlzilo, pozval som dievcata na obed do jednej francuzkej restauracie v starom Montreali. Odtial sme vyrazili na navstevu k Ferovi F. On nas uz ocakaval! Vyzeral velmi dobre, bol oholeny a upraveny! Na jeho fyzickej kondicii sa nic nezmenilo. Slusne sme si pohovorili aj ked kratko. Trochu som sa ponahlal, aby som sa vyhnul piatocnemu trafiku. V Montreali som sa trafiku vyhnul, ale v Ottawe som sa presne don dostal. Nakoniec sme stastne dorazili domov. Este, ze sme mali nejake zbytky z vecere z pred par dni. Nepotrebovali sme pripravovat veceru len ohriat a jest.
NA VYLETE V MERRICKVILLE


Som na konci druhej strany a teda mojho limitu pre moje prispevky. Zabudol som uviest, ze sme pred odchodom do Montrealu a po navrate urobili niekolko kratkych vyletov. Jeden pekny den sme sa vybrali do mestecka Merrickville. Vela vyletnikov. Na druhy den za modrej oblohy a sfarbenych stromov do Gatineau Parku, letoviska Canadskeho Prime Ministra z rokov medzi dvoma vojnami Mackenzie Kinga. Vcera sme zas boli pozriet vo War Museum. Zajtra nas caka Muzeum Civilizacie.
Ospravedlnujem sa, ze som si dal tak dlhu prestavku v pisani! Mal som niekolko zaneprazdnenych dni. Este ma caka niekolko dalsich!

Srdecny pozdrav z Ottawy

Milan

Friday, September 15, 2006

Tragedia na Dawson College v Montreali

PRED VSTUPNOU BRANOU DO DAWSON COLLEGE

Ottawa 09 14 06 – stvrtok
Vcera, niekolko minut pred jednou poobede, akurat ako sme dojedli obed, otvoril som flasku “pravej zbojnickej slivovice”, ktoru ako pozornost priniesla zo Slovenska Jana, dcera Marcely. Zabalena v darkovej krabici, propagovanu heslom: “Stoj, 52 hrmenych! Predpokladam, ze ta veta vyjadruje grady ci proof, ze ta slivovica je 52 %! Wow, chutila vyborne! Uz davnejsie som nemal stamprlik takej dobroty. Posledne pred rokom, ked som obdzal flasu domacej 25 rocnej slivovice od Hedy, mojej davnej spoluziacky z posledneho rocniku mestianky v Nitrianskom Pravne.

Policia bola v prvych minutach na mieste tragedie a obsadila Dawson College

Aj pocas obeda mam zapnute radio na mojej oblubenej stanici CFRA, kde idu neustale “talk shows” a velmi casto opakovane kratke spravy. Zaostril som moju pozornost, ked som zapocul, ze hlasatel spomenul Dawson College v Montreali. Ved to bola skola, na ktorej som zacal ucit tri roky po prichode do Canady, od 73 roku, plnych 15 rokov. Boli to moje najkrajsie roky prezite v Canade! Zial, vcera to nebol najkrajsi den pre studentov, ucitelov na Dawson College a vobec pre Quebec a Canadu! To co ohlasoval reporter v radiu bol skor skutocny horror, zly sen, najnebezpecnejsich 10 minut pre stovky studentov!
Panika a horror zachvatila studentov ked zacala strelba

Par minut pred jednou hodinou poobede na podu skoly vstupil chlap obleceny v ciernom, dlhom kabate. Podla popisu studentov, bol vysoky, s ladovo-tvrdym vyrazom bledej tvare, “huronskym” ucesom a s mnohymi karickami na usiach a pod. Pod kabatom ukryte zbrane! Hned, ako prekrocil vstupnu branu, este stale vonku pred hlavnym vchodom do atria budovy, vytiahol samopal a zacal nediskriminovane strielat po studentoch, co sedeli vonku a fajcili. Hned tam zranil niekolkych a par sekund neskorsie ked vstupil do atria skoly, kde je tiez cafeteria, pokracoval v strelbe.

Policia, ktora vysetrovala nejaky maly priestupok v blizkosti skoly, bola v sekundach u skoly a podarilo sa im lokalizovat strelca do troch minut a postrelit ho. Podla vysledku vysetreni strelec spachal sebevrazdustrelenim sa do hlavy. Do styroch minut cela skola bola obsadena desiatkami policajtov, SWAT team, ambulancie, paramedics. Panika vsade, horror, krik, vyplaseni studenti utekali kadial sa dalo, plazili sa, kryli kde mohli. Ti co boli v triedach zablokovali dvere stolickami, stolmi. V cafeteria krv vsade a mnoho studentov tazko zranenych na podlahe. Aj ked policia zasiahla v katkom case tomuto sialenemu 25 rocnemu chlapovi sa podarilo zastrelit jednu studentku, ktorej uz nemohli pomoct, tazko zranit asi 6 studentov a ostatok boli lachsie zranenia. Medzi lachsie zranenymi bol pravdepodobne aj jeden ucitel. Spolu 19 zranenych mnoho z nich kriticky, niektori s malou sancou prezit.
Prve obete strelby odvazane do nemocnice

Dawson College bola pomenovana po davnom rektorovi McGill University, ktory posobil v tej funkcii od roku 1855 do roku 1893. Sir William Dawson, bol Profesor geologie. College bola oficialne otvorena v roku 1969, len styri roky predtym ako som ja na nej zacal ucit. Bola to prva anglicky hovoriaca college, ci tzv. CEGEP (college d’enseignement general at professionnael). V sucastnej dobe je to najvacsia vzdelavacia institucia “post-sekundarnej urovne” v Quebecu. Ma 10 tisic studentov, z toho 7.500 full time, ostatok vecernych. Na college sa da studovat 50 diferentnych oblasti zaujmu a specializacii.

Obete transportovane do nedalekych sanitiek

Z pociatku college bola roztrusena po diferentnych castiach Montrealu v roznych campusoch. Par rokov pred tym, ako som ja dal vypoved a odisiel som do Mississaugy a Toronta, skola kupila povodny “Mother House”, mnizsky klastor. Rozsiahlu budovu za nejakych 11 milionov v susedstve slavneho zimneho stadionu Forum, byvaleho domova hokejoveho teamu “Canadians”. Kompletna renovacia a velka pristavba, hlavne telovychovnych zariadeni vzala niekolko rokov a dalsich 20 milionov. Moja kolegina Lydia M. este stale tam uci, ako aj par dalsich mojich povodnych kolegov. Dnesny department telesnej vychovy ma viac ako dve desiatky novych ucitelov.

THE SHOOTER, vrah a sebevrah zabil jednu studentku a zranil 20

“The shooter” strelec, vrah, je canadan z Lavalu (sucast Montrealu na jeho severe) a jeho meno je Kimweer Gill. Pokojna usporiadana rodina zijuca v rodinnom dome na tichej ulici. Chlapec mal dalsich dvoch bratov, zmenil sa len v poslednych rokoch, ked sa zacal obliekat ako pank. Mal svoju web stranku na ktorej bolo vela fotografii z jneho najvacsou zalubou – zbrane! Bol vraj s nimi posadnuty, ako aj s hromadou velmi nasilnych video hier. Na jeho stranke boli aj fotky z hrobu s jeho menom. Sam sa vydaval za aniela smrti “Angel of Death” s filozofiou “zit rychle, umriet mlady”. Nenavidel svet okolo seba a prial si zomriet v davke policajnych guliek. Skoro sa tak stalo! Stastie, ze tak skoro, urcite by na Dawson College bolo daleko viac nevinnych obeti! Vsetky zbrane ktore tento muz vlastnil boli oficialne registrovane, prisny zakon registracie nezabranil tejto tragedii. Studentka Anastasia De Sousa je zatial jedinou obetou, ktora zomrela na mieste tragedie.

Jeho prva obet ANASTASIA De SOUSA

Ospravedlnujem sa, ze som na mojom blogu venoval tak vela miesta a tolko fotiek z tej situacie. Dnes uz asi vsetci viete o tejto tragedii. Pre mna je to velmi osobna tragedia, lebo som roky na tej skole ucil a prezil najkrajsi bezstarostny cas mojho zivota v Canade. K Dawson College ma viazu velmi pekne a mile spomienky.

Na ceste do Montrealu male posedenie.

Teraz o niecom inom z nasho sucastneho zivota len telegraficky! Zaciatkom tyzdna v pondelok, vybrali sme sa do Montrealu. Cielom bolo Dorvalske letiste a privitanie Marcelinej dcery Jany, ktora k nam prisla prezit svoju dovolenku. Lietadlo jej meskalo nejaku hodinu a nieco. Priletela stastlivo. Domov sme sa dostali az po polnoci. Cas cakania sme stravili na letisti ale predtym som sa trochu tulal autom po Dollard des Ormeaux a hladal som nas dom, v ktorom sme roky byvali. Mal silne pozmeneny vzhlad, lebo nad garazou, kde povodne bola velka terasa pribudovali extra dve spalne. Zmenilo to celkovy vzhlad domu nie k dobremu. Okolie domu bolo biedne udrzovane, zanedbane. Mal som velmi nepriaznivy dojem z tych uprav. Skoda, ze tak znicili pekny dom!

Marcela a jej dcera Jana na prechadzke v nedalekom parku

Mam nakoniec este jednu pozitivnu informaciu. Zda sa, ze ma opustila moja alergia na ragweed. Uz je mesiac od casu ked sa u mna vzdy objavovali naznaky tej alergie. Zatial nic, len raz za cas si kychnem alebo musim vyfukat nos. To ma obrovsky tesi! Prisudzujem to k zvysenej imunite nasledkom velkych davok vitaminov a mineralov.

Hadam pre tento blog by malo stacit co som spraskal dohromady. Dakujem za trpezlivost s citanim mojich riadkov. Prajem prijemny prichod jesene aj podla kalendara!

Milan a spol.

ORIANA FALLACI 76 zomrela

P.S. V dnesnej tlaci z 15-teho septembra som sa docital, ze v Italii v jej rodnom meste Florencii zomrela na rakovinu pluc vo veku 76 rokov Oriana Fallaci. Povodom zurnalistka a autorka mnohych bestsellerov, nekompromisna hlavne vo svojom kriticizme Islamu v knihach “The Rage and The Pride” ktoru prave znovu citam, ako aj poslednou knihou “The Strength of Reason”. Super zena, vsetka cest jej pamiatke! Viac o tejto vynimocnej zene v mojom buducom blogu!

Monday, September 04, 2006

Labor Day v Canade

Ottawa 09 04 06 – pondelok
Vcera, ked som sa vracal z kina “Famous Players”, zastavil som sa v najvacsom obchodnom centre na zapadnej strane Ottawy v “Bayshore Shopping Centre”. Trvalo mi asi 15 minut bludenia po obrovskom parkovisti na troch podlaziach, pokial som nasiel miesto kde zaparkovat auto. Ked som konecne nasiel a vstupil som do centra, nechcelo sa mi verit ake mnozstva ludi promenadovalo po vsetkych chodbach a kolko ich bolo v predajniach. Pripominalo mi to ruch nakupovania posledny den pred Vianocnymi sviatkami. S Vianocnymi sviatkami tento weekend ma spolocne len to, ze je to tiez “sviatocny” weekend. S rozdielom, ze je to svetsky “secularny” sviatok. Na Severoamerickom kontinente den pracujucich “Labor Day” sa oslavuje tradicne uz desatrocia prvy tyzden v septembri. Davno predtym, ako europska lavica prisla s prvym majom.

Kazde rano pred osmou hodinou cely tyzden pred Labor Day sme sa stretavali na kurtoch a hravali tenis

Peter K. v bojovej akcii vratit serv

“Labor Day” weekend je posledny dlhy weekend leta, ktory obycajne ludia vyuzivaju ist do prirody a masivne odchadzaju von na chaty, uzit si posledne dni leta pri jazerach, riekach v lesoch a na horach. Je to tiez posledny weekend, ked sa studaci vracaju do skol a rodicia dokupuju pre svoje deti co zameskali. To samo o sebe nie je dovod naplnit nakupne stredisko tisickami ludi. Skutocnym dovodom bolo pocasie! Zo soboty na nedelu nasu oblast zasiahla vlna silnych dazdov ako pozostatok hurrikanu Ernesto, ktory k nam prisiel vo forme “tropical storm”. Vietor, dazd, vela vody sposobilo zaplavy a na juhu od nas v USA stratu elektriky pre asi 400 tisic domov a niekolko umrti. U nas v Ottawe nepretrzite prsalo a tak ludia zaplavili nakupne strediska aby nejak zaujmavo prezili nedelu.

Ja som sa do tej od nas trochu vzdialenejsej oblasti vybral aby som odniesol prazne, pouzite kazety do printeru naplnit za jednotretinovu cenu v porovnani k novym kazetam. Tie su velmi drahe. Farebna kazeta stoji okolo 70 a cierna okolo 40 dollarov. Obe naplnene ma budu stat len 33 dollarov. V tej cene su uz zapocitane obe taxy, provincna a federalna. To bol jeden dovod, ze som isiel tak daleko. Druhy dovod bol, ze som chcel skocit do kina. Pred par tyzdnami uviedli do kin film “The Illusionist”, zial len v jednom kine “Imperial”, niekde v downowne. Uz vtedy som sa chcel na ten film ist pozriet. Cital som recenzie a tie boli velmi dobre! Minuly tyzden som sa milo prekvapil, ked film uviedli vo vsetkych ostatnych kinach. Ked uz som bol na ceste tym smerom a kino je v blizkej vzdialenosti od nakupneho strediska, isiel som sa najskor pozriet na ten film.

“The Illusionist” je supernaturalna drama, mystery, premiesana s romantikou, laskou, vrazdou, politikou a magikou. Je poslednym filmom producentov co do kin uviedli take filmy ako Crash a Sideways, dzitelov mnohych Oscarov. Do hlavnej ulohy illuzionistu obsadili Edwarda Nortona, uznavaneho dramatickeho herca z desiatky filmov. Jeho protivnikom, policajnym inspektorom je Paul Giamatti a milenkou Jessica Biel. Film sa odohrava okolo roku 1900 vo Viedni, natacany bol v Prahe. Neolutoval som, ze som sa isiel nan pozriet. Vyborne herecke obsadenie a vykony, vynikajuci film, velmi prijemny a zaujmavy! Dostava to najlepsie ohodnotenie od kritiky ale aj od ludi, ktori ho po premietani odmenili potleskom! Oplati sa vidiet! Doporucujem!

Skoro pravym opakom vyssie spomenuteho filmu je film “CRANK” ktory som videl predvcerom. Jason Statham, anglicky herec v hlavnej ulohe najimaneho vraha podal vynikajuci vykon a urcite urobil velky dojem na Hollywoodskych producentov stvarnenim “tvrdeho chlapa”. Hovori sa o nom ze bude “next action hero”! Crank je novy non-stop nisko rozpoctovy akciovy film blazniveho tempa s davkou humoru ale tiez vela nasilia, krve atd.. Film doporucujem vidiet len fanatikom akciovych filmov, pre normalnych ludi je to trochu privela nepretrziteho blaznovstva!


Pred tyzdnom som sa bol pozriet na film” Bon Cop, Bad Cop”, vyborne som sa pobavil. Filmu viacmenej moze plne porozumiet len clovek ktory zil v Quebecu a Ontraiu. Je to Canadsky film, dobre urobeny, napinavy kriminalny pribeh s velkou davkou humoru medzi dvoma vysetrovatelmi – jeden z Quebecu a druhy z Ontaria. Kazdy tyzden do kin prichadza najmenej 5 – novych filmov. Som rad, ked vzhliadnem raz za cas aspon jeden. Velmi skoro pride do kin film “The Black Dahlia”, je to film natoceny podla skutocneho pribehu z 30-tich rokov, seriozny a komplikovany zahadny kriminalny pribeh. Urcite si ho nenecham ujst. Dost o filmoch.

Tento weekend a cely posledny tyzden nebol najlepsim pre Canadu. V Afghanistane v bojoch s Talibanom v okoli Kandaharu zahynuli styria Canadskych vojaci a cez tento weekend jeden vojak a mnoho zranenych, ked na pomoc privolane amerecke lietadlo miesto Talibancov pokropili strelbou aj blizkych Canadanov. Friendly fire! Zatial co obete NATO su minimalne, stihli v bojoch usmrtit stovky terorisitov a mnohych zajat. Canada dost tazko prijma tieto obete a nasi socialisti uz vo velkom vykrikuju, ze Canada ma stiahnut okamzite nasich vojakov z Afghanistanu a zacat vyjednavat s Talibanom. Mnoho Canadanov podporuje tuto nebezpecnu a nedomyslenu poziadavku NDP. Od roku 2002, kedy nasi vojaci prisli do Afghanistanu 31 Canadskych vojakov prislo o zivot. Nie vzdy v boji s Talibanom, mnoho pri vybuchoch sebevrazednych atentatnikov, pri havariach alebo tzv. priatelskou strelbou. V poslednom case v tazkych bojovych konfliktoch.

V Canade a v USA sa otvorene v dnesnych casoch hovori o tretej svetovej vojne, alebo stvrtej, ked tzv. “Cold War” sa da povazovat za tretiu svetovu vojnu, ktora bola bez vaznejsich obeti strielania a atomovych vymien. Tato sucastna je trochu rozdielna! Na jednej strane boj s radikalnym Islamom a teroristickymi akciami fanatikov Jihadu, na druhej strane podmanovanie si krajin a ludi vtieravym sirenim Islamu a moslimov do vsetkych oblasti nasho zivota, dozadujuc sa aby sme sa my prisposobovali im a nie oni nam! V kratkom case nejakych nie celych dvoch desatroci sa do starej klasickej Europy nasackovalo skoro 20 milionov moslimov a kazdy den ich viac prichdza a este viac sa rodi, lebo jedinou ulohou matiek je plodit a plodit synov a dcery Allaha buducich jihadistov!

MARK GRAHAM UCASTNIK OH V BARCELONE

4 x 400 m

Zahynul vcera priatelskou strelbou z lietadla.

Myslim, ze som tak akurat vystrielal vsetky naboje pre dnesny den. Je cas ist spat, ked zajtra mam byt odpocinuty a cerstvy vo fitku! Prajem vsetko najlepsie z Ottawy!

Milan a spol.